Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Látványos videón a kovász fejlődése – mutatjuk az Instagram kedvencét

2022. April 19.

Már két éve, hogy Magyarországot is elérte és letámadta a koronavírus. Emlékszel még, milyen kísértetiesek voltak az üres polcok a boltokban, és mennyi mindenkit meglepett a több hónapos általános és országos élesztőhiány? Ezek voltak azok hetek, hónapok, amikor mindenki kovászt kezdett otthon nevelgetni. Sokan feladták, mert valóban hosszadalmas és munkaigényes folyamat, viszont akinek sikerült jó kovászt gyártania, az utána igazán finom házi kenyereket süthetett belőle. Persze nem kellett kenyérre korlátozódni, a saját kovász segítségével más péksütemények is készülhettek vagy akár pizzatészta is. 

Sokan fedezték fel a kovásznevelést és a belőle készülő ételek sütését, mint az új hobbijukat. Ezek azok az emberek, akik nevet adnak a kovászuknak, órákat tudnak mesélni róla, és gyermeki örömmel nézik a time-lapse videókat, amelyeken szépen látni, hogyan fejlődik, emelkedik a kovász.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Food Network (@foodnetwork)

A fenti videót például a Food Network posztolta ki, és fél hónap alatt 40 ezer like-ot kapott. A kommentelők lelkendeznek, mennyire tetszik nekik a videó, és osztják tovább az ismerőseiknek. Van, aki inspirációt is merített belőle és megfogadta, hogy ő is elkezd kovászt nevelni.

Érdekes, hogy kit, mi ragad meg egy videóban. Van, akinek a buborékok formálódása és növekedése jelenti az örömöt, de volt kommentelő is, akinek pont felfordult tőle a gyomra… Ha neked is megjött a kedved, akkor jó hírünk van. Mostanában még inkább érdemes nekiállni, ugyanis a kovász melegben könnyebben nevelgethető – biztosabb a siker! 

 

Kapcsolódik: 

Miért kovászos tésztából lesz a legfinomabb a felfújt?

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mitől olyan –egyformán – szépek Instagramon a lányok?

Mitől olyan –egyformán – szépek Instagramon a lányok?

Oké, hogy highlighter és magas élet, de miért kellene mindenkinek ugyanúgy kinézni?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!