Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezeket az élelmiszereket jobb, ha nem a kamrában tartod

2021. március 1.

Egyes élelmiszereknél biztosan tudjuk, hogy a hűtőben, a fagyasztóban vagy a kamrapolcon a helyük, de nem minden esetben egyértelmű a helyzet. Vannak olyan alapanyagok, amelyeknek például nem tesz jót, ha a kamrában tároljuk, mutatjuk. 

 

Dijoni mustár

Meg nem fog romlani, ha a kamrában tartjuk, viszont idővel mérséklődik a csípőssége.

 

Szalámi

A nyers húsokat a hűtőben vagy a fagyasztóban tartjuk, ám igazából a szaláminak is ott a legjobb. Sokan hiszik, hogy a szalámi elvan a kamra polcán, de árulkodó lehet, hogy manapság a boltokban is a hűtőpultokból árusítják.

 

Teljes kiőrlésű liszt

A teljes kiőrlésű liszt egyszerre tartalmazza a korpát és csírát – ellentétben a sima fehér liszttel –, emiatt gyorsabban megromolhat. Ha a fagyasztóban tároljuk, sokkal tovább el fog állni.

 

Csöves kukorica

A nyári slágernek nincsen éppen szezonja, de érdemes megjegyezni, hogy a hosszasabb kamrai tárolás hozzájárulhat a cukortartalom csökkenéséhez. 

 

Friss fűszernövények

A cserepes növényeket tegyük fényre, a vágottakat pedig a hűtőszekrénybe. Utóbbiak esetén jó módszer, ha nedves papírtörlőbe csomagoljuk. 

 

Megbontott vörösbor

A vörösbort szobahőmérsékleten fogyasztjuk, ám ha nem ürül ki egyszerre az üveg, tegyük be inkább a hűtőbe, nehogy megromoljon. 

 

Kókuszzsír

A magvakból és diófélékből nyert olajak könnyen megavasodnak, ha túl hosszú ideig tároljuk szobahőmérsékleten, nincs ez másképp a kókuszzsírral sem. 

 

Forrás: Reader’s Digest

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!