Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Minden az illaton múlik – állítja a tudomány

Most akkor befogott orral kell ennünk?
2017. August 12.

Ha nem érezzük az étel illatát, a testünk könnyebben kiadja magából az elfogyasztott zsírt. A Cell Metabolismban publikált friss kutatás szerint legalábbis így van. Azt állítják, az étel illatához kötött, hogy szervezetünk elraktározza az elfogyasztott zsírt, vagy elégeti azt.

A kutatást egerek három csoportján végezték el: normális szaglóképességű, szuper szaglóképességű és sérült szaglóképességű. Magas zsírtartalmú diétán tartották az állatokat, az eredményük meglepő volt. A normál csoport tagjai kétszeresükre híztak, azoknál viszont, akik nem érezték a szagokat (sérültek), csupán 10%-os súlygyarapodást tapasztaltak.

Érdekes fordulatot vett a kísérlet, mikor a tudósok elvették minden egér szaglását: az állatok visszafogytak eredeti súlyukra – pedig ugyanazt a magas zsírtartalmú étrendet kapták, mint előtte. Embereken még nem végezték el ezt a tesztet, de ha kedvünk van, nyugodtan megehetünk egy burgert befogott orral, és megtapasztalhatjuk az eredményt.

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Állítólag 10 nap után érzékelhető a változás

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!