Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért ne dobd ki az ananász torzsáját!

2021. October 16.

Egy ananászt sokkal egyszerűbb felvágni, mint elsőre gondolnánk. Csak lecsapjuk a végeket, eltávolítjuk a héjat, felszeleteljük, majd kiszedjük a közepét. De utóbbinak sem kell feltétlenül a szemetesben végeznie! 

Az ananász közepe éppen olyan egészséges, mint a puhább húsa. Sőt! A- és C-vitaminból, valamint kalciumból még többet is tartalmaz. Ráadásul kevesebb benne a kalória, a szénhidrát és a cukor is. Ha ennyire egészséges és hasznos akkor mire tudnánk felhasználni? A benne lévő tápanyagok leghatékonyabb felhasználása szempontjából a legjobb nyersen megenni, még akkor is, ha nem annyira finom, mint a puhább és édesebb külső hús. Meg is lehet grillezni, ettől valamennyit puhul, de az is megoldás, ha pürésítjük, és smoothie-ba, levesbe vagy valamilyen desszertbe dolgozzuk bele. A püréből zabbal keverve energiaszeletet készíthetünk, de szirupot is főzhetünk belőle házi koktélokhoz.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!