Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért ne dobd ki az ananász torzsáját!

2021. október 16.

Egy ananászt sokkal egyszerűbb felvágni, mint elsőre gondolnánk. Csak lecsapjuk a végeket, eltávolítjuk a héjat, felszeleteljük, majd kiszedjük a közepét. De utóbbinak sem kell feltétlenül a szemetesben végeznie! 

Az ananász közepe éppen olyan egészséges, mint a puhább húsa. Sőt! A- és C-vitaminból, valamint kalciumból még többet is tartalmaz. Ráadásul kevesebb benne a kalória, a szénhidrát és a cukor is. Ha ennyire egészséges és hasznos akkor mire tudnánk felhasználni? A benne lévő tápanyagok leghatékonyabb felhasználása szempontjából a legjobb nyersen megenni, még akkor is, ha nem annyira finom, mint a puhább és édesebb külső hús. Meg is lehet grillezni, ettől valamennyit puhul, de az is megoldás, ha pürésítjük, és smoothie-ba, levesbe vagy valamilyen desszertbe dolgozzuk bele. A püréből zabbal keverve energiaszeletet készíthetünk, de szirupot is főzhetünk belőle házi koktélokhoz.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.