Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Candice Davison, Pure Wow

Hallottál már a rózsaszínű ananászról?

2020. november 3.

Nem Photoshop varázslat és nem is Instagram filter, a rózsaszín ananász valóban létezik. Már 2005-től kezdve próbálkoznak a termesztésével egy farmon Costa Ricán, idén októberben pedig meg is jelent a boltok polcain, igaz még nem Magyarországon, és tegyük hozzá, meglehetősen borsos áron. Darabja ugyanis 49 amerikai dollárba kerül. De milyen lehet az íze? 

 

Mi a különbség a hagyományos és a pink ananász között?

Első pillantásra a külseje teljesen megegyezik a hagyományos ananászéval. Azaz mérete, formája, külső színe semmiben sem különbözik a klasszikus ananásztól, fel kell vágnunk, ha meg szeretnénk látni a csodát.

 

Tényleg pink a húsa?

Amint felszeleteljük, láthatjuk, hogy a húsa rikító pink, de egyben valamivel puhább és könnyebben szelhető is, mint a hagyományos ananász. Illata szintén megegyezik a hagyományossal, az íze pedig határozottan édesebb és frissítőbb hatású, illetve kevésbé kesernyés.

 

Forrás: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az ananászfogyasztás előnyei

Az ananászfogyasztás előnyei

Támogatja a fogyást, erősíti az immunrendszert, és még finom is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!