Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: Kifli.hu

Ehető „héjjal” a hosszabb ideig eltartható gyümölcsökért – A Kifli.hu bemutatja az Apeel innovációját

2021. March 25.

A Kifli.hu közös missziót kezdett az Apeel céggel egy fenntarthatóbb globális élelmiszerrendszer létrehozására, amelyben természetes módszerek felhasználásával harcolnak az élelmiszer-pazarlás ellen, a hosszabb élettartamú termékkínálat kialakítása érdekében.

„Tárold és élvezd a narancsot akár kétszer hosszabb ideig, mint korábban, mindezt növényi alapanyagok felhasználásával!” Ez a mottója annak az együttműküdésnek, amelyben a Kifli.hu a kaliforniai Apeel céggel közösen azt a célt tűzte ki, hogy a gyümölcsök és zöldségek akár kétszer hosszabb ideig is frissek maradjanak. A partnerség mögött meghúzódó motiváció a szereplők környezettudatos szemlélete és az egyre növekvő globális élelmiszer-pazarlás problémája áll.

 

Hogyan működik?

Az Apeel növényi védelme ehető „héjat” hoz létre, amely alkalmazható a frissen szedett termékekre, például a narancsra. Az ehető réteg körülveszi a gyümölcsöt, és a gyümölcs nedvességének megtartását szolgálja, mivel az Apeel „extra” védő héja lelassítja a vízveszteséget és az oxidációt, ami miatt a termék gyorsabban megromlana.

„A környezettudatos szemlélet nagyon fontos számunkra, ezért a Kiflinek az Apeel két dolgot jelent: sikerül hosszabb ideig frissen tartani a gyümölcsöt, ezzel pedig segítünk elkerülni az élelmiszer-pazarlást” – kommentálta az együttműködést Makkay János, a Kifli.hu ügyvezetője.

„Nagyon örülünk, hogy olyan partnereink vannak, mint a Kifli, akik felismerik, hogy a vásárlóknak a hosszabb ideig friss termék fontos szempont, amely igény kielégítésével az élelmiszer kereskedők az üzleti célok mellett a bolygó fenntartásában is nagy szerepet játszanak” – mondta James Rogers, az Apeel vezérigazgatója.

 

Mit kell tudni a „héj” anyagáról?

A legfontosabb, hogy növényi eredetű. A „második héj” létrehozásához felhasznált anyag minden gyümölcsben és zöldségben megtalálható anyagból származik, használata nem befolyásolja az étel ízét vagy aromáját.

 

Kiváló minőségű narancs minden hazai vásárlónak

A Kifli.hu a narancsot az ügyfeleknek közvetlenül a spanyol citrus- és csonthéjasok meghatározó termelőjétől, az Iberhanse csoporttól kínálja. A régióban megtalálható stabil klíma, valamint a gyümölcs termesztésének ideális feltételei biztosítják a legmagasabb minőséget. 

A Kifli.hu és az Apeel együtt dolgoznak azon, hogy a különleges technológiával további gyümölcs- és zöldségfajtákat hozzanak a piacra, és ezzel is védjék a természetet. A Kiflinek egyértelmű és tiszta a hitvallása: a magyar emberek éljenek és étkezzenek jól, egészségesen.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bővülnek a Kifli.hu szolgáltatásai: már gyógyszert is rendelhetsz

Bővülnek a Kifli.hu szolgáltatásai: már gyógyszert is rendelhetsz

Segítség a koronavírus-járványban: a Kifli.hu weboldaláról néhány kattintással elérhetőek a BENU gyógyszertár online kínálatában szereplő legnépszerűbb termékek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!