Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan tároljuk helyesen a citromot?

2020. July 3.

Bár igazán jól mutat egy tál citrom az étkezőasztal közepén, ám mégis azt javasoljuk, hogy ne friss gyümölcsöt válasszunk dekorációs célokra. Szobahőmérsékleten ugyanis a citromok könnyen kiszáradhatnak: kevesebb lesz a levük, illetve héjuk is megkeményedik. Ez pedig fokozottan igaz a mostani kánikulára. 

A citromoknak a hűtőben van a helyük! Tehetjük a zöldséges fiókba vagy csak az egyik polcra, egy hétnél tovább is elállnak. Ha biztosra szeretnénk menni, helyezzük lezárható dobozba vagy zacskóba a gyümölcsöket. 

 

Hogyan tároljuk a citromlevet, a gerezdeket és héjat? 

Ha felszeltük a citromokat, ám csak egy gerezdre volt szükségünk, a többi részének nem kell kukában végeznie! Fél citrom esetén a vágási felületet egyszerűen fóliázzuk le, vagy ha úgy szimpatikusabb, tegyük a gyümölcsöt lezárható dobozba. Pár napon belül mindenképpen használjuk fel. 

A citromlé minősége pár napos tárolástól nem fog megromlani. Ezt követően viszont már ne frissen használjuk fel, például limonádéhoz, hanem főzzünk vagy süssünk vele. Összességében két hétig áll el a hűtőben. Ha ennél hosszabb időn keresztül szeretnénk megőrizni a frissességét, válasszuk inkább a fagyasztást, például kiporciózva jégkocka készítő tasakokban vagy dobozokban. 

A citromkarikákat- és gerezdeket ugyanúgy tárolhatjuk, mint a fél citromot. Egy héten belül használjuk fel. A citromhéjat (amennyiben kezeletlen) se dobjuk ki, ízesítésre remek lesz. Frissen egy hétig eláll a hűtőben, de zárható dobozban a fagyasztóba is kerülhet. 

 

Forrás: Reader’s Digest 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!