Ezek az ételek még finomabbak lesznek felmelegítve
2021. September 16.Van, ami frissen az igazi, például a magyarok egyik nagy kedvence, a rántott hús. A sült burgonya is akkor a legjobb, amikor épp kivesszük az olajból, fritőzből, vagy szintén ide sorolhatjuk a lángost. Jó hír viszont, hogy sokféle étel nemcsak „elviseli”, ha már nem friss, hanem egyenesen még finomabb felmelegítve, netán másnap. Lássuk, melyek ezek!
„Felmelegítve csak a káposzta jó”
A mondással ellentétben szerencsére azért ez nincs így, az viszont tény, hogy a káposztás ételek, például a töltött káposzta remek lesz másnap. Ez azért jó hír, mert ha egyszer nekiállunk, érdemes nagyobb adagot készíteni belőle. De persze ne csak töltött káposztában gondolkodjunk, minden savanyú káposztás egytálétel melegíthető.
Rakott ételek
Legyen rizses, burgonyás (akár a jó öreg kolbászos rakott krumpli) vagy tésztás, a szaftos, húsos és/vagy zöldséges ételek csak még jobban összeérnek másnapra. Sokat segít ebben a hozzájuk adott tejföl, besamel vagy a besamel-paradicsomszósz párosa – például a lasagne esetén. Készítsünk egy nagy tepsivel, a maradék szeletekre vágva mehet a hűtőbe.
Raguk
Igaz, hogy a tésztát frissen érdemes kifőzni hozzá, de egy jó fűszeres, paradicsomos, akár húsos ragunak egyáltalán nem árt, ha áll egy napot. Hasonlóan a magyaros rizses hús vagy a fűszeres csilis bab is bátran várakozhat a hűtőben.
Pörköltek
És ha már említettük a ragukat, csak egy lépésre vagyunk a pörköltektől. Érdemes őket lassan főzni, ha pedig több időt vesznek igénybe, „legalább” készüljön belőlük nagyobb adag! A krumplit, nokedlit vagy tésztát viszont frissen, fogyasztás előtt készítsük el hozzájuk.