Ez a legnagyobb hiba, amit serpenyős étellel elkövethetünk
2022. May 19.Egy egyszerű munkanapon, amikor sem időnk, sem energiánk nincs bonyolult vacsorát készíteni, a serpenyős ételek gyors megoldást jelenthetnek. Egy ilyen fogás látványos, finom és egyben egészséges is, még a legválogatósabb gyerkőcök is meg szokták enni az így elkészített zöldségféléket.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek tehát, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehet elrontani a vacsoránkat. Ha serpenyőt választunk a főzéshez, az az elsődleges cél, hogy gyorsan „megszabaduljunk” a nedvességtől, ellentétben a párolással, amikor pont „összezárjuk” a gőzt és az ételt. Ezért fontos, hogy folyamatos mozgásban legyenek a hozzávalók a serpenyőben vagy a wokban. Először pirítunk, majd egyenletesen átsütünk mindent – persze úgy, hogy semmi se égjen meg vagy száradjon ki.
Jó, ha tudod: Így teheted tönkre a bevonatos serpenyőket
Egy TikTokos kérdezz-felelek videóban Alex Guarnaschelli sztárséf egy nagy hibára hívta fel a figyelmet, amit – mint kiderült – sok nézője elkövet. Legtöbbször túl rágós lesz az eredmény – vettették fel a nézők a gyakori problémát. Alex megoldási javaslata, hogy ha hús is van a serpenyős receptben, azt érdemes külön megsütni, és csak az utolsó pillanatban a zöldségekhez adni. A hús ugyanis sokkal gyorsabban elkészül, mint a zöldségek, így ha elsők között kerülne a serpenyőbe, egyszerűen túlsülne és rágóssá válna.
Alex ugyanabban a serpenyőben készít mindent, de külön-külön, és csak a végén süti össze a hozzávalókat. Azt már a követői javasolták, hogy vízzel kevert kukoricakeményítőben is lehet marinálni a marhahúst, amitől a puha lesz. Megint mások szódabikarbónával szórják be a húst 10 percre, majd leöblítik, ez a trükk szintén bepuhítja a húst.
Kapcsolódik:
Serpenyőtisztítás felsőfokon – Ez a kombináció a legmakacsabb szennyeződéseken is segít
Forrás: mashed