Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ez a legnagyobb hiba, amit serpenyős étellel elkövethetünk

2022. May 19.

Egy egyszerű munkanapon, amikor sem időnk, sem energiánk nincs bonyolult vacsorát készíteni, a serpenyős ételek gyors megoldást jelenthetnek. Egy ilyen fogás látványos, finom és egyben egészséges is, még a legválogatósabb gyerkőcök is meg szokták enni az így elkészített zöldségféléket.

Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek tehát, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehet elrontani a vacsoránkat. Ha serpenyőt választunk a főzéshez, az az elsődleges cél, hogy gyorsan „megszabaduljunk” a nedvességtől, ellentétben a párolással, amikor pont „összezárjuk” a gőzt és az ételt. Ezért fontos, hogy folyamatos mozgásban legyenek a hozzávalók a serpenyőben vagy a wokban. Először pirítunk, majd egyenletesen átsütünk mindent – persze úgy, hogy semmi se égjen meg vagy száradjon ki. 

 

Jó, ha tudod: Így teheted tönkre a bevonatos serpenyőket

 

Egy TikTokos kérdezz-felelek videóban Alex Guarnaschelli sztárséf egy nagy hibára hívta fel a figyelmet, amit – mint kiderült – sok nézője elkövet. Legtöbbször túl rágós lesz az eredmény – vettették fel a nézők a gyakori problémát. Alex megoldási javaslata, hogy ha hús is van a serpenyős receptben, azt érdemes külön megsütni, és csak az utolsó pillanatban a zöldségekhez adni. A hús ugyanis sokkal gyorsabban elkészül, mint a zöldségek, így ha elsők között kerülne a serpenyőbe, egyszerűen túlsülne és rágóssá válna. 

Alex ugyanabban a serpenyőben készít mindent, de külön-külön, és csak a végén süti össze a hozzávalókat. Azt már a követői javasolták, hogy vízzel kevert kukoricakeményítőben is lehet marinálni a marhahúst, amitől a puha lesz. Megint mások szódabikarbónával szórják be a húst 10 percre, majd leöblítik, ez a trükk szintén bepuhítja a húst.

 

Kapcsolódik: 

Serpenyőtisztítás felsőfokon – Ez a kombináció a legmakacsabb szennyeződéseken is segít

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mutatjuk, mikor kezdd hideg serpenyőben a főzést-sütést

Mutatjuk, mikor kezdd hideg serpenyőben a főzést-sütést

Egyes ételek esetén nem jó előre felhevíteni a serpenyőt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!