Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ez a sült fokhagymás bagett a TikTok új sztárja

Nézd meg a videót is!
2022. March 12.

A sült fokhagyma sokkal lágyabb ízű a nyersnél, érdemes kipróbálni. A hagymafejek tetejét vágjuk le, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd szórjunk rájuk sót, borsot vagy más tetszőleges fűszereket, és csomagoljuk alufóliába. Forró sütőben süssük teljesen puhára (ha benyomhatóvá válnak az alufólia alatt a fokhagymafejek, elkészültünk), és nyomjuk ki a sült fokhagymahúst a fejekből. 

A bagetthez lereszelt sajtot keverjünk össze fűszerekkel és vajjal, majd tegyük bele a sült fokhagymahúst is. Az így kapott krémet kenjük a félbevágott péksüteményre, és a sütő grillfokozatán süssük pár percet. 

 

Ezt már olvastad? 

Egyszerű kelt tésztából készült, fűszerektől ízes és rendkívül mutatós: Fougasse, a francia lepénykenyér

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!