Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Erre nem gondolnál, de a gáztűzhely miatt súlyosan megbetegedhet a gyerek!

2023. January 13.

A gyermekkori asztmás esetek akár 12,7%-áért is a gáztűzhely lehet felelős – derül ki a Journal of Environmental Research and Public Health című folyóiratban publikált friss kutatásból. 

Wynne Armand, a Massachusetts General Hospital szakembere szerint csak 2019-ben a becslések szerint világszerte majdnem kétmillió új gyermekkori asztmás esetet okoz a nitrogén-dioxid-szennyezés, amely a gáztűzhelyek által kibocsátott jól ismert szennyezőanyag, ezért célszerű volna betiltani azt. 

A helyzet valóban aggasztó, tényleg van összefüggés: a gáztűzhelyt használó otthonokban élő gyerekek esetében mintegy 42 százalékkal nagyobb a valószínűsége az asztmás megbetegedés jelentkezésének, mint az elektromos tűzhelyet használó háztartásokban. 

Eddig ez az érzékeny téma nem került a hatóságok homlokterébe, a Bloombergnek adott interjújában az amerikai fogyasztóvédelmi biztos viszont végre elismerte, hogy a gáztűzhelyek használata „rejtett veszélyt” hordozhat magában, így hamarosan akár be is tilthatják ezeket az eszközöket. 

Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhely rózsáit?

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!