3 tanács, ha le akarjuk fagyasztani a tésztát
A tésztafőzés nem bonyolult dolog, és nem igényel sok időt. Viszont mikor sietünk, akkor az a körülbelül 10 perc is rengetegnek tűnik. Ekkor kerül a képben a korábban kifőzött majd lefagyasztott tészta. Ennek megmelegítése még gyorsabb, így hamar kerül a hasunkba valami meleg és tápláló.
Hoztunk is 3 jó tanácsot, ha tésztát akarunk elraktározni:
1.Első körben éppen hogy al dente-re főzzük a tésztát
Ha újra melegítjük, akkor tovább puhul, és egy pépszerű valami lesz a végeredmény. Viszont mindenképp ellenőrizzük, hogy ehető, mielőtt lefagyasztjuk. Célszerű a szósszal együtt felmelegíteni, így elkerülhető a pépesedés.
2.Több kisebb műanyag dobozba tegyük
Ne egy nagy adagban fagyasszuk le a tésztát, hanem egyszemélyes/kétszemélyes kis műanyag, hűtésálló dobozokban. Másik megoldás (nagy fagyasztóval rendelkezőknek), ha kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, erre egyenletesen rákanalazzuk a kifőzött tésztát, majd így toljuk be a fagyasztóba. Ha megfagytak a tésztácskák, akkor átpakoljuk azokat egy légmentesen zárható zacskóba.
3.A mikróban és a tűzhelyen is felmelegíthetjük
Amikor eljött a felengedés ideje, és a mikró mellett döntünk, akkor először is egyengessük el a tésztát a tartóban. Ekkor lehetünk benne biztosak, hogy egyenletesen fog kiolvadni. Ha a tűzhelyet választjuk, akkor a korábban már említett szósszal együtt megoldás a legjobb.
via: The Kitchn