Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Útmutató a tökéletes sült céklához

Nem csak savanyúságként állja meg a helyét a cékla
2018. február 10.

Amire szükségünk lesz:

cékla

éles kés

alufólia

tepsi

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt: Tegyük a rácsot a középső állásra, melegítsük be a sütőt 200˚C-ra. Ez a hőmérséklet rugalmas, ugyanis a cékla 200 fokon hamar megsül, de ha alacsonyabbra állítjuk, csak annyit vesztünk, hogy lassabban sül.

Készítsük elő a céklát: Vágjuk le a zöld részét (ha még rajta van), majd tisztítsuk meg alaposan. Ezután tekerjük be lazán alufóliával. Nem szükséges megszárítani a céklát, mielőtt becsavarjuk, viszont arra ügyeljünk, hogy ne egy egész csokrot tekerjünk be, hanem fejenként alufóliázzunk.

Süssük meg a céklát: Tegyük tepsibe a becsavart céklákat, süssük 50-60 percig. 20 percenként érdemes rájuk nézni. Ha szárazak, locsoljuk meg őket vízzel, majd csomagoljuk vissza. Akkor sültek meg rendesen, ha villával könnyedén a közepükig szúrhatunk. A kisebb fejek hamarabb sülnek, mint a nagyok.

Hámozzuk meg a céklát: Tegyük félre a céklát, amíg eléggé meghűlnek, hogy bánni tudjunk velük. Papírtörlő segítségével dörzsöljük le a cékla héját (könnyedén le kell jönnie).

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karácsonyi céklás-csokoládés süti

Karácsonyi céklás-csokoládés süti

 Íme egy karácsonyi desszertem, ami a sok hozzávaló ellenére, nagyon könnyen, pillanatok alatt elkészíthető. Miközben sül a desszertünk, a sütőből kiáramló illatoknak köszönhetően a karácsonyi hangulat garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.