5 gyakori hiba mirelit zöldség főzésekor
1.Mindegyiket megfőzzük
Az igazság az, hogy vannak olyan fagyasztott zöldségek, amelyeket jobb úgy fogyasztani, ahogy vannak. Ilyen például a kiengedett fagyasztott kukorica a tésztasaliban, vagy a fagyasztott karalábé a smoothieban.
2.Mindegyiket ugyanúgy kezeljük
Amíg valamelyiknek (pl. a spenótnak) hagyni kell kiolvadási időt, addig vannak, amelyek mehetnek egyenesen a lábasba. Utóbbi esetben nagy előny, hogy a zöldségek megőrzik az élénk színüket és az ízüket.
3.Mikrózzuk
Ha csak köretként akarjuk fogyasztani a zöldségeket, általában mikrózzuk őket, vagy mennek be a forró vízbe. Ez hiba, hiszen így esélyes, hogy puha, pépszerű zöldségvalamit kapunk eredményül. Inkább pirítsuk meg a zöldségeket a sütőben, úgy az olajjal és egy-két fűszerrel dobhatunk is az ízén.
4.Elfeledkezünk az időről
A fagyasztott zöldségek hamarabb sülnek/főnek, mint a nyers társaik, így jobban oda kell figyelnünk az időre. Ha fagyasztott zöldségeket adunk a levesünkhöz, elég azokat az utolsó percekben belerakni, hiszen hamar megpuhulnak.
5.Elkerüljük az újdonságokat
Lépjünk túl a zöldborsón és a sárgarépán, merjünk kipróbálni új fagyasztott zöldségeket is – amelyekhez új receptek kellenek, így izgalmasabb lesz az ebéd.
via: The Kichn