Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

A banán lefagyasztásának legjobb módja

Smoothie-khoz, banánkenyérhez és még több finomsághoz
2017. május 21.

Ne dobjuk ki a túlérett banánokat, fagyasszuk le inkább és készítsünk belőle tápláló smoothie-t. Néhány egyszerű lépés kell csak ahhoz, hogy a legjobb fagyasztott banánt kapjuk.

1.Legyen kéznél érett banán – ezeknek gazdagabb ízviláguk van.

2. Hámozzuk meg őket.

3. Vágjuk fel 3-5 cm-esekre – a kisebb darabokat könnyebben tudja pürésíteni a robotgép vagy a turmix.

4. Fektessük őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tálon. Ha hidegálló tasakba dobjuk, egy nagy téglává fagynak össze, melyet szét kell tördelnünk, mielőtt turmixolunk.

5. Miután megfagytak, aztután rakjuk bele tasakba. Célszerű már most elosztani egy turmixnyi adagokba, hogy ne kelljen mindig nyitogatni az összes szeletet tartalmazó, nagy zacskót.

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas-banános quesadilla

Mogyoróvajas-banános quesadilla

Nem muszáj, hogy palacsinta vagy goffri legyen az alap...
Vaníliás-banános piskóta

Vaníliás-banános piskóta

Hornyák Olivér séf költeménye
Banános, ananászos smoothie fodros kellel

Banános, ananászos smoothie fodros kellel

Növényi tejjel, görög joghurttal és egy kis mogyoróvajjal megbolondítva

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!