Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

14 dolog, amit soha ne mondj egy séfnek

2023. January 27.

A Buzzfeed összeszedte azokat a tipikus mondatokat, amiket minden szakács utál hallani – mégis rendszeresen kell lenyelniük a zavaró kérdéseket és megjegyzéseket… 

1. Mi az, amit a legjobban szeretsz főzni? Valószínűleg bármit, amit kifizetnek a vendégek.

2. Tuti, hogy a legfinomabb kajákat eszed. 12 óra konyhai munka után otthon valószínűleg nem wellington bélszínt készít egy séf, hanem inkább rendel egy kínait.

3. Szereted Gordon Ramsay-t? (vagy bármelyik másik celeb séfet) Az éttermi séfek munkája eléggé különbözik a tévés szakácsokétól. Persze, szórakoztató műsorok, de nem a valóság.

4. Miért nem jelentkezel a Séfek séfjébe? (vagy bármelyik más főzőműsorba) Csak azért, mert remekül főz, nem biztos, hogy szerepelni akar.

5. Mikor lesz végre rendes munkád? A szakácskodás egy rendes állás, aki pedig nem hiszi, az menjen el dolgozni egy étterembe.

 

6. Az egésznapos főzés álommunka lehet. Valójában az is, viszont egy séf élete nem csak a főzésről szól – megrendelések felvétele, menü összeállítása, ételek tervezése, stb.

7. Ugye tudod, hogy nem dolgozhatsz egész életedben konyhán? Hát dehogynem!

8. Főznél nekem néha? Persze, küldöm az árajánlatot.

9. Mi a legjobb mód egy steak elkészítéséhez? (vagy bármelyik ételelkészítéséhez) Egy ételnek rengeteg elkészítési módja van, így nehéz megválaszolni egy ilyen kérdést.

10. Ez nem annyira fancy, valószínűleg neked nem is ízlik. A séfek imádják az ételt, és nem feltétlenül esznek mindig magas színvonalúakat – hot-dog, rakott ételek, hamburger is játszik.

11. Hogy maradsz ilyen vékony? Valójában fel-le rohangálunk egy 38°C-os konyhában egész nap, és csak az 5 perces ebédszünetben kapunk be 1-2 falatot. Így.

12. Nem szeretnél saját éttermet nyitni? Tisztázzuk, nem minden szakács akar éttermet vezetni. Ez olyan, mintha megkérdeznénk egy banki ügyintézőt, hogy mikor nyit saját fiókot.

Bevallotta: akár napi 6 üveg bort is megiszik a TV2 sztárszakácsa, hiába próbált leszokni

13. Az ünnepekkor biztos nagyon finom ételeket esztek otthon. A séfek nagyjából minden hétvégén dolgoznak és az ünnepnapok is munkanapok náluk. Így már annak örülnek, ha egy szimpla hétköznapot otthon lehetnek.

14. Pontosan mi is az az umeboshi? (vagy bármilyen kevéssé ismert eljárás/étel) Végtelen számú étel létezik a világon, így nem lehet minden séf tisztában az összessel.

forrás: Buzzfeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!