Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Mixed salad leaves with berries, avocado and honey-mustard dressing

5 szuper Netflix-sorozat séfekről, kajákról és éttermekről, amit imádni fogsz

2022. April 3.

Főzés közben néznél valamit, ami kicsit inspirál, vagy csak a hétvégi lazításhoz keresel érdekes sorozatokat? Íme, 5 Netflix-alkotás, amit kár volna kihagyni. 

Taco Chronicles (2019)

A 2019-es spanyol nyelvű dokumentum-sorozat eddig két évadot élt meg, magyar felirattal is követhető. A téma adja magát, mindegyik rész egy bizonyos tacót mutat be, ideértve a történelmét, a kulturális jelentőségét és természetesen a készítés módját is. Az utóbbi annyira guszta, hogy azonnal kedvet kapsz magához a készítéshez is. 

Rotten (2018)

Hamarosan jön a harmadik évad, az eredetileg angol nyelvű, magyar felirattal is nézhető Rotten sikere látszólag töretlen. Erős, intenzív képekkel mutatja be az élelmiszeripar sötét – rohadt – oldalát (az első rész egyből a világ avokádó-háborúját mutatja be, amelynek során a dél-amerikai erdői sorra pusztulnak ki, de belelátunk kicsit a fokhagyma, a méz, a tej és más élelmiszercsoportok termelésének válságába is). Nem érezzük magunkat tőle jobban, cserébe viszont lebilincselően izgalmas.  

Tudtad? Az átlag mexikói nem igazán jut avokádóhoz

The Chef Show (2019)

A két évadot megélt Chef Show kezdetei egészen 2014-ig nyúlnak vissza, amikor is Jon Favreau amerikai filmrendező és Roy Choi koreai-amerikai séf először találkoztak Favreau Chef című filmjének forgatásán, aminek háttérmunkálataiban Choi is részt vett. Favreau és Choi hamar egy hullámhosszra kerültek, és azt szerették volna megmutatni, milyen is az, amikor barátok együtt főzőcskéznek. Feltűnik mellettük egy csomó ismert és kevésbé ismert, de érdekes arc, így nem csak kajarecepteket leshetünk el, de azt is látjuk, a jobbnál jobb ételek hogyan hozzák össze az egészen különböző embereket. 

The Final Table (2018)

A pörgős reality-show egy nagyon komoly versenyt mutat be: 12 séfpáros küzd a győzelemért, köztük világhírű gasztro-sztárok is. Olyan nevekkel találkozunk, mint a mexikói Enrique Olvera, a brazil Helena Rizzo, az indiai Vineet Bhatia, a japán Yoshihiro Narisawa, a brit Clare Smyth, a francia Anne-Sophie Pic, az olasz Carlo Cracco… és még sorolhatnánk. Minden rész egy-egy nemzet jellegzetes konyháját mutatja be, ismert ételkritikusokkal és ételnagykövetekkel. És ahogy az a valóságshowkban szokás, minden rész végén egy párosnak mennie kell.. 

Egészen elképesztő versenyek is léteznek: Tésztából hidat? Naná! Azt is mutatjuk, hogy milyen versenyeket rendeznek a témában

Chef’s Table (2015)

David Gelb neve nem idegen azok számára, akik imádják az ételekkel, illetve főzéssel kapcsolatos dokumentumfilmeket. Gelb sorozatának lényege, hogy minden egyes epizód egy-egy világhírű séf asztalát mutatja be, vele együtt pedig picit a híresség hétköznapjait és gondolkozásmódját is. A 6 évadon át élvezhető Netflix-sorozat eredeti nyelve angol, magyar felirat azonban – az eddig említett sorozatokkal ellentétben – nem követhető. Sebaj, a képsorok többnyire magukért beszélnek… 

Még több filmre vágysz? Íme… 

„Ennél” egy jó filmet? Gasztromozik hétvégére

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dokumentumfilm készül a nemrég elhunyt séfről

Dokumentumfilm készül a nemrég elhunyt séfről

A 2019-ben megjelenő életrajzi könyv mellé érkezik egy dokumentumfilm is Anthony Bourdainről.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!