Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

„Ennél” egy jó filmet? Gasztromozik hétvégére

2019. március 15.

Mi imádjuk a főzős-evős filmek hangulatát, mutatjuk is a kedvenceinket. Családi mozizásra fel!

 

Olasz módra (Big Night, 1996)

A film Stanley Tucci szerelemgyermeke, hiszen nem csak az egyik főszerepet játssza benne, hanem a forgatókönyv megírásában és a rendezésben is részt vett. A történetben egy olasz testvérpár étteremvezetéssel kapcsolatos kalandjait követhetjük nyomon.

 

Babette lakomája (Babettes gaestebud, 1987)

A dráma csúcspontjaként beállított lakoma talán a legszebb és leggrandiózusabb étkezés, amit valaha láthattunk mozivásznon. A dán mesterműben a lakoma nem öncélú látványosság, annál sokkal több. Szépen keretbe foglalja a film mondanivalóját, az állandó küzdelmet és egyensúlyozást az önmegtagadás és az élvezetek hajszolása között.

 

L’ecsó (Ratatouille, 2007)

Az „aranyos” biztosan nem az első jelző, ami eszünkbe jut, ha azt halljuk, hogy egy patkány rohangál a konyhában… Kivéve, ha arról a bizonyos kedves kis patkányról van szó. A film megjelenését követően született gyerekek már pont abban a korban vannak, hogy élvezni tudják a mesét, nézzétek meg együtt!

 

Szeress Mexikóban!  (Como agua para chocolate, 1992)

Alfonso Arau mexikói rendező filmdrámája az ételek mágikus erejéről szól. Csodás alkotás, amit muszáj látni.

 

Csokoládé (Chocolat, 2000)

Az édes, kakaó alapú anyag még a legzsémbesebb szívet is képes meglágyítani. Kötelező film gyönyörű mondanivalóval és képi világgal.

 

Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory, 2005)

A mára klasszikussá vált történetet először 1971-ben filmesítették meg „Willy Wonka és a csokigyár” címen, a 2005-ös filmben Johnny Depp játssza a főszerepet.

 

Tampopo, 1985

A japán vígjátékot az első „kínai tészta westernként” reklámozták a híres „spagetti westernekre” visszakacsintva. A filmben egy özvegyasszony történetét ismerhetjük meg, aki a világ legjobb tésztázóját szeretné megnyitni. Álma megvalósításához egy kamionostól kap segítséget.

 

Ízek, imák, szerelmek (Eat Pray Love, 2010)

Ételekkel és utazásokkal tarkított romantikus film, amelyben Olaszországon át Indiába, végül pedig Balira vezet az út, miközben a főszereplő önmagát és a boldogságot keresi.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 kedvenc gasztrofilmünk téli szünet idejére

3 kedvenc gasztrofilmünk téli szünet idejére

Van az a pont a karácsonyi szünetben, amikor már a legjobb falatokat is csak a szemünk kívánja. Na, ezekre a napokra ajánlunk három olyan filmet, amit bármikor képesek vagyunk megnézni. De vigyázat, mert simán elképzelhető, hogy újra éhesek leszünk miközben nézzük őket!
Kukoricázz velünk! 3 őrülten jó popcorn az esti mozihoz

Kukoricázz velünk! 3 őrülten jó popcorn az esti mozihoz

Nincs is jobb, mint az otthoni, családias vagy éppen haveros meccsnézés, mozizás. Ilyenkor a házigazda reszortja gondoskodni a sörkorcsolyáról. És miért is ne lehetne ez a klasszikus pattogatott kukorica, nem mindennapi köntösben?

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.