Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Bevallotta: akár napi 6 üveg bort is megiszik a TV2 sztárszakácsa, hiába próbált leszokni

2022. November 18.

A Séfek Séfe egykori versenyzője, Mógor Attila kis híján megnyerte a főzős show-műsort, de ma már örül annak, hogy nem így történt. Úgy véli, csak elherdálta volna a pénzt, hiszen hiába a januári elvonókúra, sajnos újra iszik. 

„Amikor elindultam a Séfek Séfe című tévés főzőműsorban, abbahagytam a piálást, hogy ne nézzek úgy ki, mint egy alkoholista. Azzal a céllal indultam, hogy bizonyítsak magamnak és másoknak is, és hogy új életet kezdjek. Benne voltam a legjobb háromban. Fantasztikus volt! A fődíj tízmillió forint volt. Nagyon meg akartam nyerni, bár éreztem, nem én vagyok hármunk közül a legjobb. De talán én akartam a legjobban. Nem én nyertem. Most már tudom, hogy a sok-sok piálás is közrejátszott ebben. Az izgalomban, a koncentrációs képességem hiányosságában”

– foglalja össze a könyvében önkritikusan az okokat amögött, hogy nem ő lett az első. 

„Eltapsoltam volna a pénzt, és nem változtattam volna az életemen. Utazzunk, még marad pénzt, na menjünk kaszinóba, majd marad még pénz, vegyünk ezt-azt, marad még…  És közben a mértéktelen piálás, a végén pedig a pénztelenség, az elmagányosodás, a remegés, az elvonási tünetek, a gyomorideg, a halálfélelem, a bűntudat, hogy lehettem ekkora barom, önző állat. Változtatni, szerepelni, bizonyítani indultam, és egy lesüllyedt mocsok lett volna belőlem, ha megnyerem. Most már tudom. Az én új életem, a fődíjam az volt, hogy azelőtt bejöttem a rehabra, időben. Még időben”

– idézi a Best.

Abban azonban, hogy visszaesett, a műsornak is volt szerepe, mivel az óriási stressz miatt többször érezte úgy, hogy csak alkohollal tud meg megküzdeni a történésekkel. 

„Amikor éjszakánként remegések, szívverések, orrvérzések és halálfélelmek jöttek rám, éjszakánként babapózban zokogtam az ágyamban, hogy mikor lesz már reggel, és csak még egyszer láthassam a gyermekeimet. Figyelmeztetés volt az is, hogy hat üveg bor után sem éreztem bódultságot, és akkor már muszáj volt valami erősebbet innom. A menyasszonyom többször figyelmeztetett, hogy ez így nem lesz jó. Elnézte a többszöri hazudozásaimat, mégis kitartott mellettem, végül belefáradt. Azt mondta, hiába vagyok jó ember, ha az ivást nem tudom befejezni. Persze, mindig megfogadtam, hogy leállok az ivással, de az elvonási tünetek miatt munka közben összeestem, elájultam. A mentőben ébredtem fel. Egy nap zárt osztály, 10 nap pszichiátria”

– fogalmazott a sztárszakács, aki a könyve megjelenését követően azonnal visszament a rehabra. 

Japánban több alkohol fogyasztására biztatják a fiatalokat

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Micsoda irónia! A Szomszédok Janka nénije az alkohol káros hatásaira figyelmeztet

Micsoda irónia! A Szomszédok Janka nénije az alkohol káros hatásaira figyelmeztet

Micsoda irónia! A Szomszédok Janka nénije az alkohol káros hatásaira figyelmeztet

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!