Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Eva Longoria kedvenc séfjéről áradozik, és saját főztjéről is szót ejt

2022. August 20.

Eva Longoria az elmúlt hetekben hat amerikai államot járt be a CNN új gasztro-dokumentumfilmje, a Searching for Mexico forgatása során. A Született feleségek gyönyörű, mexikói származású sztárja örömmel vetette bele magát a helyi gasztronómiába. 

„Az emberek hajalmosak azt hinni, hogy Mexikó csak tacóról és tequiláról szól, pedig annyi minden van még ennek a csodálatos országnak a gasztronómiájában! Rengeteg eredeti, izgalmas fiatal séf is van, akik teljesen új színt hoznak Mexikó gasztro-kultúrájába”

– lelkendezett a Mashednek adott friss interjújában

Longoria kedvence most Eduardo García, a Máximo Bistro alapítója, akit a színésznő csak Lalónak becéz. „Lalo” korábban a híres étteremtulajdonossal, Enrico Verával dolgozott, de már jó ideje megtalálta a saját hangját is:

„Imádom, hogy fenntartható ökogazdaságot visz, ls kizárólag szezonális finomságokat készít. Szerintem ma már ez épp úgy hozzátartozik a séfséghez, mint az ízekkel való tökéletes harmónia. Eduardo García története igazi mély, személyes történet, ami a dokumentumfilmben is látható lesz majd. Ha bárkit választhatnék, tőle aztán örömmel elfogadnék egy ételt az év minden napján”

– fűzte hozzá. 

Persze a valóságban még az olyan sztárok számára se főz valaki az év 365 napján, mint Eva Longoria. Éppen ezért a színésznő imád főzni. Saját állítása szerint a mexikói konyha az ő otthonának is a része, rendszeresen készít Tex-Mexet – elvégre texasi lány – és a tacót is házilag készíti el hozzá. 

„Azt hiszem, már minden rokonomnak és barátomnak csináltam tacót Tex.Mex szósszal, de még mindig vannak, akik meglepődnek, hogy ilyesmit reggelire is ehet az ember. Igen, szerintem a hagyományos texasi reggeli taco a világörökség része kellene, hogy legyen”

– mondta.

Eva Longoria a Mashednek azt is elmesélte, hogy nálunk aztán a konyha a családi élet központja: minden fontos dolog ott történik, és a legtöbb kedves emléke is ehhez a helyhez köthető.  

Top 5 taco receptünk

Forrás: Mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Megkívántál egy jó kis taco-t? Nem kell Mexikóig menned a fűszeres húsért!

Megkívántál egy jó kis taco-t? Nem kell Mexikóig menned a fűszeres húsért!

Egyáltalán nem olyan nagy kunszt házilag is összedobni!
Az átlag mexikói nem igazán jut avokádóhoz

Az átlag mexikói nem igazán jut avokádóhoz

Mexikóban az egyre növekvő export miatt lassan nem jut avokádó a hazai piacra, és ami van, az is meghaladja árban az egyszeri polgár lehetőségeit. Pedig az avokádó a mexikói konyha egyik legfontosabb alapanyaga… volt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!