Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egy év hosszú várólistája volt az éttermének, most a séfvilág őt gyászolja

2022. május 11.

Alzina Toups, a Louisiana déli részén kialakult cajun konyha mestere május másodikán hunyt el, vele együtt pedig sajátos hangulatú éttermének is csak az emléke marad meg. 

Kicsi, nincsenek ablakai, és csak egy nagy asztal van – mégis mindenki ott akart enni. Alzina Toups több mint 60 éven át főzött, az utóbbi időben pedig mindezt saját éttermében tette, ami nem volt túl dekoratív, de ha valaki meg akarja kóstolni a főztjét, egy évet kellett várni, ilyen hosszú volt ugyanis a várólista.

Alzina a Louisiana déli részén kialakult cajun konyha mestere volt, amin egyszerre érződnek a karibi és a francia hatások. Rusztikus ételek, házias ízek, változatos és számunkra különleges alapanyagokból, mindezt egy nagymama konyhájában fogyasztva – ez volt a koncepció. Személyzet soha nem volt, ahogyan menü sem, a hatalmas asztalnál viszont minden vendég olyan lehetett együtt, mint egy nagy család:

Alzinát családja mellett a szakácsvilág is gyászolja. 

Így készíti Nigella Lawson a sült krumplit

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

1 dolog, melyet sose tegyünk az étteremben

Bobby Flay, a Food Network egyik séfjének tanácsa

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!