Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Ezek a függőségek taszíthatják a sírba Kim Dzsongunt

2022. April 9.

Bár az utóbbi időben Észak-Korea diktátora sokat fogyott, még mindig csaknem 130 kilót cipel magán csekély 170 centis magasságához. Több függőség is van, amit egyszerűen képtelen elengedni. 

Svájci sajtok

A januárban 38. születésnapját ünneplő diktátor azóta eszi kilószámra a méregdrága svájci sajtokat, hogy egyetemi éveit Bernben töltötte. Sokak szerint azért is küzd köszvénnyel, mert rengeteg zsíros sajtot vesz magához, az érrendszere valószínűleg borzalmas állapotban lehet. 

Pedig sajttal akár fogyni is lehetne: Szívesen fogynál – például sajtok segítségével?

Francia borok

Kim Dzsongun imádja a francia borokat, különösen a bordeaux-i vöröseket, de a habzóboroknak is nagy barátja. A Kenji Fujimoto álnéven futó disszidens séf, aki valaha Dzsongun apjának, a szintén hírhedt Kim Dzsongilnek főzött, állítja, hogy a Kedves Vezér már 15 évvel ezelőtt is képes volt akár 10 üveg bort leküldeni egy-egy családi ünnepség alkalmából. A normál adag egy egyszerű hétköznapon 2-3 üveg is lehet – mondja. 

Cigaretta

Bár minden létező eszközzel megpróbált már leszokni, Kim Dzsongun máig láncdohányos. Olyannyira, hogy luxusvonatát és magánrepülőgépét is úgy kellett kialakítani, hogy kényelmesen tudjon étkezni a dohányfüsttől távol… úgy, hogy gyakorlatilag 10 percenként rágyújt. Úgy beszélik, a Vezér nem pusztán dohányzik, hanem egyenesen eszi a cigarettákat. 

Pizza

Kim Dzsongun nem az első a Kim-dinasztiából, akinek gasztronómiai érdeklődése messze túlmutat a normalitás határain. Ermanno Furlanis olasz séf 1997-ben magától Kim Dzsongiltől kapott felkérést arra, hogy az észak-koreai szakácsokat tanítsa meg a pizzakészítés fortélyaira. Azóta Phenjanban már több pizzéria is van, de Kim Dzsongun nyilván nem rendel, hanem saját séfjével készítteti el kedvencét, a  baconös, babos, sonkás, sajtos pizzát, fürjtojással. Van, hogy vacsora után, amolyan snack gyanánt. 

Nem csoda, hogy több észak-koreai disszidens szerint benne van a pakliban, hogy a diktátor egy nap halálra eszi magát.

Vajon mit esznek a világ vezetői?

Forrás: meaww.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ha húsmentes fehérjére vágysz, kóstold meg ezt a ciprusi eredetű sajtot!

Ha húsmentes fehérjére vágysz, kóstold meg ezt a ciprusi eredetű sajtot!

Leginkább a fetára emlékeztet a kecske- vagy juhtejből készülő halloumi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!