Mi az a croffle? Lehet, hogy ez lesz a sláger 2022-ben a közösségi médiában?
2022. January 1.Viharsebesen terjed a közösségi médiában a croffle nevű dél-koreai finomság, amely tulajdonképpen félig gofri, félig croissant. Kívül ropogós, belül puha, és akkor kezdett igazán híressé válni, amikor 2019-ben Kooksu Kim szöuli barátaival felfedezte ezt a nyalánkságot, majd New Yorkban megnyitotta Croffle House nevű, erre specializálódott éttermét.
A fenti történet alapján azt gondolhatnánk, hogy Koreában „találták fel”, de már évekkel ezelőtt is szerepelt a Food and Wine egy videójában, 2015-ben pedig kapható volt egy dublini étteremben is. Dél-Koreába viszont valószínűleg csak 2018-ban jutott el.
Új őrület terjed a neten: Itt a boba süti!
A TikTokon már 155 millió videótalálat van rá. Több feltéttel is elérhető az egyszerű juharsziruptól a banános-Nutelláson és szőlős-tejszínhaboson át egészen a bazsalikomos pesztósig. Sőt! Töltött fajtái is léteznek.
Nem bonyolult, sokféle és látványos, lehet, hogy tényleg ez lesz 2022 nagy kajatrendje? Otthon is elkészíthető, ha a croissant-t gofrisütőben átsütjük, állítólag nagyon hasonlítani fog az éttermi verzióhoz.
Ez is közösségi média:
Forrás: mashed