Mit kezdjünk a maradék krumplipürével?
2021. October 7.Ha elmértük az ebédhez szánt köret mennyiségét (vagy csak egyszerűen kevesebb fogyott), ki ne dobjuk! Igaz, hogy a „másnapos” burgonyapüré minden, csak nem krémes, vannak viszont olyan ételek, amelyekhez ez az állag pont megfelelő lesz.
Lepény vagy amerikai palacsinta
Sós lepény vagy amerikai palacsinta tökéletes lesz a maradék krumplipüréből. Adjunk hozzá tojásokat, lisztet, tejet, fűszereket, keverjük sima masszává, majd egy serpenyőben, kevés felhevített olajon süssünk belőle kis lepényeket/palacsintákat. Tálalhatjuk vajjal, sajttal, zöldségkrémekkel, sonkával vagy más felvágottakkal.
Gofri
Hasonlóan készíthetünk gofrit is, a tésztát keverjük sűrű, de még folyós állagúra. A gofrisütőt melegítsük fel, kenjük ki zsiradékkal, majd süssük meg a gofrikat. Kívül ropogósak, belül puhák és persze nagyon finomak lesznek!
Krumplipuffancs
Tojás, liszt, fűszerek, esetleg további hozzáadott reszelt sajt és egy kevés sütőpor – ennyi kell a krumplipuffancshoz! Egy lábasban melegítsünk bő olajat, kanállal szaggassuk bele a tésztát, és süssünk kis pufikat belőle. Tálalásig szedjük konyhai papírtörlőre. Mártogatós dukál hozzá, például egy jó adag sós-fokhagymás tejföl.
Krumplitető rakott ételekre
Szaftos, húsos, ragus ételekhez nagyon jól passzol a krumplipüré réteg! Adjunk hozzá tojássárgáját, ha szükséges, még fűszereket, majd simítsuk a sütőtálba rétegezett fogás tetejére. Reszelt sajttal is megszórhatjuk, mielőtt a sütőben ropogósra sütjük.