Egy rég elfeledett kedvenc: a burgonyahéjból finom snack készíthető
2020. June 10.Ki ne szeretné a burgonyát? Mondjuk krémes pürének vagy egy jó kolbászos-tejfölös rakott krumplinak elkészítve? Hacsak nem újkrumpliról vagy héjában sült töltött, vajas burgonyáról, netán cikkezett steakburgonyáról van szó, a főzés általában a krumpliszemek meghámozásával kezdődik. És mi történik a héjjal? Általában a konyhai szemetesben, jobb esetben a komposztálóban végzi. Pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie!
Valószínűleg sokaknak nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk: a krumpli héja önmagában is fogyasztható, sőt: egyenesen finom! Akik számára viszont újdonságnak számít, és elsőre esetleg idegenkednének a héjtól, mint kulináris élménytől, van egy javaslatunk. Gondoljanak csak bele: a feljebb már említett steakburgonya ugye, hogy mennyire ízletes? Pedig ott is a héj az, ami hozzáadja azt a bizonyos pluszt az egyszerű ételhez. Sikerült meggyőzni mindenkit? Jöhet egy próba? Így készíthetünk ropogós snacket burgonyahéjból.
Mire lesz szükségünk?
Az összetevők listája szerencsére egyáltalán nem hosszú, és nehezen beszerezhető hozzávalókra sem lesz szükségünk. Készítsünk elő egy jó adag burgonyahéjat, olajat a sütéshez, valamint sót és borsot. Ennyi az egész.
Hogyan készítsük el?
Folyó víz alatt alaposan mossuk meg a burgonyahéjakat, majd hagyjuk is ázni egy kicsit tiszta vízben. Ezután konyharuhával vagy papírtörlővel töröljük teljesen szárazra. Ha nagyobb darabjaink vannak, vágjuk keskenyebb csíkokra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Szórjuk bele a krumplihéjakat, és a közepesen forró olajban, kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük konyhai papírtörlőre, majd sózzuk, borsozzuk meg.
Forrás: delicious.magazine