Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért ne csomagoljuk alufóliába az ételmaradékokat

2021. július 31.

Az ételmaradékok a hűtőszekrényben általában 2-4 napig állnak el. Persze csak helyesen elcsomagolva! Ám ha a tányérra tépünk egy kis alufóliát, majd így tesszük be a maradékot a hűtőbe, az semmiképpen sem számít helyes elcsomagolásnak. De még az sem, ha fogjuk az ételt, és alaposan bebugyoláljuk alufóliába.

 

Miért nem jó ez a megoldás?

Ahogy nekünk, úgy a baktériumoknak is levegőre van szükségük az életben maradáshoz. Bizonyos baktériumok – amelyek az ételeinken tenyészhetnek – olyan méreganyagokat termelnek, amelyeket nem tud semlegesíteni a melegítés sem. Ha egy friss, forró ételt 2 óránál hosszabb ideig csak úgy kint hagyunk szobahőmérsékleten, a fent említett baktériumok gyorsan növekedésnek indulnak.

Az alufólia pedig nem zár légmentesen. Természetesen a legyek nem férnek hozzá az ételhez, de a fólia alatt a baktériumok nagyon jól elvannak.

 

Hogyan csomagoljuk el a maradékokat?

A legjobb a nem túl mély, légmentesen záródó ételtartó dobozok használata. Az ételt maximum 2 órával az elkészültét követően tegyük a hűtőbe, ami tovább kint volt hagyva, azt jobb, ha kidobjuk.

Ha nagyon sok maradékunk van, érdemes lehet kiporciózni, és egy részét inkább lefagyasztani.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!