Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Felmelegített sült krumpli? Van megoldás arra, hogy finom legyen!

2019. April 30.

Szinte mindenki szereti a hasábkrumplit, vagy legalábbis legtöbbünk odáig van a kívül roppanós, belül omlós krumplirudacskákért. Ám ha véletlenül túl sok készült belőlük, és a tetemes mennyiség nem fogy el rögtön, valószínűleg már senki sem fog kapkodni értük. Nem csoda, hidegen a sült burgonya puhává, „szottyossá” válik, és hasonló a helyzet akkor is, ha egyszerűen a mikróban próbáljuk felmelegíteni. Így a krumpli elveszíti azt a tulajdonságát, amiért annyira kedveljük. Jó hír, hogy nem kell feltétlenül megpuhult burgonyát rágcsálnunk, a megoldás a problémára a Fish and Chips hazájából, Nagy-Britanniából érkezik.

 

A bepuhulás oka a krumpli nedvességtartalma, ezért különösen rossz módszer a mikrósütőben melegítés, hiszen ebben az esetben még a felszabaduló gőz sem tud szabadon távozni. A lehető legjobb, amit tehetünk, ha a maradék hasábkrumplit minél gyorsabban hűtőbe tesszük.

 

Amikor fel szeretnénk melegíteni, arra figyeljünk, hogy a krumpli minél szárazabb legyen. Ezt a következőképpen érhetjük el:

 

1. Alaposan töröljük, itassuk le konyhai papírtörlővel a krumplicikkek vagy krumplihasábok felületét.

2. Ha fűszerezés nélkül tettük el a maradékot, finoman sózzuk meg, ugyanis só segítségével is kivonhatjuk a burgonyából a felesleges nedvességet.

3. Melegítsük úgy, hogy a felszabaduló gőz távozni tudjon, a legjobb módszer serpenyőben, kevés felhevített olajon, folyamatosan rázogatva.

4. Grillezni is lehet, de hasonlóan az előző praktikához, ebben az esetben is forgassuk meg melegítés közben többször a burgonyát.

 

Összefoglalva tehát a megoldás kétlépcsős: szárítsuk ki a burgonyát, amennyire csak lehetséges, majd a felmelegítést minél magasabb hőmérsékleten végezzük el. Így a krumplicikkek pirulni fognak, nem pedig lassú tűzön, nedvességet felszabadítva melegedni.

 

Forrás: metro.co.uk

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 szuper módszer krumplisütéshez

3 szuper módszer krumplisütéshez

Teljes értékű egytálétel is lehet a burgonya, ha úgy készítjük el.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!