Pulykanuggets mártogatóssal
A panko, azaz japán kenyérmorzsa a nálunk megszokott zsemlemorzsánál durvább, szilánkosabb állagú, így garantált a még ropogósabb végeredmény. Nagyobb szupermarketekben és ázsiai boltokban beszerezhető. Ha még nem próbáltátok, mindenképpen tegyetek egy kísérletet vele! A recept 2 nagyobb vagy 4 kicsi, snack méretű adagra szól.
Hozzávalók (4 személyre):
8 dkg panko kenyérmorzsa
só, őrölt fekete bors
2 csapott teáskanál (füstölt) fűszerpaprika
kevés olívaolaj
40 dkg pulykamellfilé
liszt
1 nagyobb tojás
20 dkg tejföl
4 evőkanál majonéz
2-3 zsenge újhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A morzsát összekeverjük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával. Egy kisebb sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd beleszórjuk a morzsát. Spriccelünk rá kevés olajat, jól összeforgatjuk, és 200 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
A húst kis darabokra vágjuk, először finoman megsózott lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig a pankóba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a papírt előtte vékonyan megkenjük olajjal. 180 °C-os sütőben kb. 20 percet sütjük.
Közben a mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel, a felaprított újhagymával és a lereszelt fokhagymával, finoman megsózzuk. A nuggets mellé tálaljuk.