Kedvenc receptjeink következnek a húsvéti maradékok felhasználására
Már megszokhattátok, hogy vasárnap délutánonként szezonális receptválogatásokkal készülünk. És bár igaz, hogy csak ma vágtuk fel a húsvéti sonkát, a jövő hét második felében jól fog jönni ez a válogatás, ha maradt némi sonka, főtt tojás vagy más húsvéti finomság a hűtőnkben és a kamránkban. Éljen a kreativitás, főzzünk-süssünk maradékokból!
Spenótos-túrós pite sült tojással
A tojás a pitében sül meg, nagyon-nagyon mutatós, ha felvágjuk. Jövő hétre akkor ajánljuk, ha sok nyers tojás maradt a hűtőben, és már unalmas a rántotta.
Skót tojás
Ha pedig nyers és főtt tojásunk egyaránt van, szuper megoldás a skót tojás. Salátával, rizzsel, vagy főzelékhez feltétként.
Füstölt húsos sajtpuffancsok
Sonka és sajt. Csak jó lehet, ugye?
Báránysaslik retek tzatzikivel
Retek túlvásárlás esetén nincs is jobb egy könnyű tzatzikinél. Igen, nem csak uborkából készülhet! Bármilyen húsétel mellé remek kísérő.
Zöldségsaláta szezámmagos, joghurtos öntettel
Egy kicsit kaszinótojás, egy kicsit saláta. Két dolog biztos: finom és csak úgy pusztítja a maradék főtt tojásokat!
Medvehagymás-sonkás pogácsa
Spenóttal is elkészülhet ez a maradék sonkával dúsított sós süti.
Meggyes kalácspuding
Ki ne dobd a szikkadt kalácsot!
Curry füstölt hússal
A maradék sonka új életre kel benne. Ha pedig megtartottátok a sonka főzőlevét, használjátok azt alaplé gyanánt.