Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Hozzávalók
16 darab- 25 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 1 tk só
- 2 tojás
- 1,2 dl tejszín
- 1 csokor medvehagyma
- 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
- 10 dkg érett, kemény juhsajt
- 15 dkg hideg vaj
- kenéshez: 1 tojás
Elkészítés
Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, a sót és a sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összedaráljuk, és megszórjuk a juhsajttal. Félretesszük.
Összekeverjük a nedves hozzávalókat: azaz a hideg tejszínt a tojásokkal, majd a száraz és a nedves anyagokat összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott sonkát, valamint az apróra vágott medvehagymát. Az így kapott tésztát kézzel összedolgozzuk, átgyúrjuk, majd sodrófával, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, és háromszög alakú pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 cm-re ültetjük őket, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt a tetejét aranybarnára sütjük.
Kihűlve fogyasztjuk.