Maradékmentő akció Csigó Zita módra - 1. rész
Az alapanyagok különlegesebbek, de bármelyik ázsiai jellegű üzletben vagy nagyobb hipermarketben beszerezhetők.
Hozzávalók
- 30 dkg sárgaborsó
- marhahús alaplé
- 1 evőkanál olívaolaj és 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál currypor (korma curry)
- 1 teáskanál garam masala és 1 kis darabka friss gyömbér megpucolva (vagy őrölt gyömbér)
- 25 dkg burgonya
- 4 db sárgarépa
- 8 kis szelet maradék füstölt főtt tarja/sonka/csülök
- só
- egy nagy csokor friss koriander
Elkészítés
1. A sárgaborsót átmossuk, majd pár órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezt követően leszűrjük, átmossuk, és marhahús alaplében félpuhára főzzük.
2. Közben egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a curryt és a garam masalát, alaposan átkeverjük, hogy a fűszerek aromái jól kioldódjanak. Hozzáreszeljük a gyömbért, majd mikor már ez is illatozik, felöntjük egy kevés vízzel vagy alaplével. Pár percet főzzük.
3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a megtisztított répát karikára vágjuk. A currys alaphoz adjuk a füstölt hússal együtt, felöntjük némi alaplével, felforraljuk, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.
4. A félpuha sárgaborsót tetszőleges mennyiségű főzőlével (sűrűbb vagy hígabb curryt szeretnénk-e készíteni) átöntjük a currys alaphoz. Megsózzuk, ha szükséges, még további curryt, garam masalát, alaplevet is adhatunk hozzá, majd addig főzzük, amíg a borsó pépesre puhul, és a többi zöldség, hús is puhára fő.
5. Forrón, friss, aprított korianderzölddel meghintve tálaljuk.