Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Készítsünk kukoricabundás virslit, azaz Corn Dog-ot!

Elkészítése gyerekjáték
2017. január 26.

Mókás kukoricabundás virsli farsangra vagy gyerekzsúrra?  Szerintem az egyik legjobb sós választás! Egyedül a bunda sűrűségének eltalálása igényel egy kis odafigyelést, ezt leszámítva gyerekjáték elkészíteni. A tésztát kukoricadara helyett kikeverhetitek kukoricalisztből is, én most a darát választottam, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény.

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 15 dkg kukoricadara
  • 10 dkg liszt + a hempergetéshez
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél kávéskanál só
  • őrölt fekete bors
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 8 db virsli
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • ketchup vagy más tetszőleges mártogatós a tálaláshoz

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a kukoricadarát a liszttel, a keményítővel, a sóval, a borssal és az elhabart tojásokkal. Hozzácsorgatjuk a tejet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Az állaga akkor jó, ha nem „törős”, éppen sűrűn folyós. Ha a tészta túl lágy, teszünk hozzá még egy kevés kukoricadarát, ha túl sűrű (vagy készítés közben sűrűsödne), tejjel hígítjuk.

A tésztát magas falú, keskeny átmérőjű tálba, pohárba öntjük. A virsliket megfelezzük, mindegyik vágott felébe egy-egy hurkapálca darabkát szúrunk. Meghempergetjük lisztben, beleforgatjuk a masszába, és azonnal közepesen forró olajba tesszük. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal tálaljuk.

Tipp: Nekem ebből a mennyiségből 8 egész virslire való mennyiség jött ki úgy, hogy vastagabban bundáztam. A bunda vastagsága egyéni ízlés kérdése, szerintem a corn dognak kifejezetten jót tesz, ha a virslit vastagabb réteg sült tészta veszi körül.

corndog1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors pórés-gombás rétes levelestésztából

Villámgyors pórés-gombás rétes levelestésztából

Ha épp csak fél órám van a váratlan vendégek érkezéséig, általában az előhűtött leveles tésztát hívom segítségül.
Paradicsomos-sajtos spagettimuffin

Paradicsomos-sajtos spagettimuffin

Ez a partifalatka (ami egy tál szezonális salátával vacsoraként is szolgálhat) hatalmas sikert arat gyerekek és felnőttek körében egyaránt, hiszen ki ne szeretné a paradicsomos spagettit jó sok sajttal megszórva?
Téli burgonyasaláta

Téli burgonyasaláta

Az egyik kedvenc téli vacsorareceptem, melyhez az ötletet a hagyományos lila hagymás burgonyasaláta adta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.