Készítsünk kukoricabundás virslit, azaz Corn Dog-ot!
Mókás kukoricabundás virsli farsangra vagy gyerekzsúrra? Szerintem az egyik legjobb sós választás! Egyedül a bunda sűrűségének eltalálása igényel egy kis odafigyelést, ezt leszámítva gyerekjáték elkészíteni. A tésztát kukoricadara helyett kikeverhetitek kukoricalisztből is, én most a darát választottam, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény.
Hozzávalók
16 darabhoz- 15 dkg kukoricadara
- 10 dkg liszt + a hempergetéshez
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- fél kávéskanál só
- őrölt fekete bors
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 8 db virsli
- 4 dl olaj a sütéshez
- ketchup vagy más tetszőleges mártogatós a tálaláshoz
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a kukoricadarát a liszttel, a keményítővel, a sóval, a borssal és az elhabart tojásokkal. Hozzácsorgatjuk a tejet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Az állaga akkor jó, ha nem „törős”, éppen sűrűn folyós. Ha a tészta túl lágy, teszünk hozzá még egy kevés kukoricadarát, ha túl sűrű (vagy készítés közben sűrűsödne), tejjel hígítjuk.
A tésztát magas falú, keskeny átmérőjű tálba, pohárba öntjük. A virsliket megfelezzük, mindegyik vágott felébe egy-egy hurkapálca darabkát szúrunk. Meghempergetjük lisztben, beleforgatjuk a masszába, és azonnal közepesen forró olajba tesszük. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal tálaljuk.
Tipp: Nekem ebből a mennyiségből 8 egész virslire való mennyiség jött ki úgy, hogy vastagabban bundáztam. A bunda vastagsága egyéni ízlés kérdése, szerintem a corn dognak kifejezetten jót tesz, ha a virslit vastagabb réteg sült tészta veszi körül.