Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Meggyes kalácspuding

Adásban volt: 2013. augusztus 5.
Ebben a fűszeres, meggyes kalácspudingban a szikkadt kalács új életre kel.
2016. június 17.

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 szem zöld kardamom
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • negyed citrom leve
  • opcionális: két evőkanál meggylikőr
  • 10 szelet kalács
  • 6 dkg vaj + forma kivajazásához
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 csomag pisztácia

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A meggyek szárát eltávolítjuk. A szemeket lábasban feltesszük főni a cukorral, vaníliával és a citromlével. Néhány perc alatt összeforraljuk. Leszűrjük, a meggyet annyira lehűtjük, hogy kézzel ki tudjuk magozni, de előre is kimagozhatjuk. Az átszűrt levet kis lábasban addig főzzük, amíg kissé sziruposodni kezed. Amikor elkészült, hozzáadjuk a likőrt. Közben serpenyőben felolvasztjuk a vajat és mindkét oldalon megsütjük a kalácsokat. Egy közepes méretű jénait, vagy négy hőálló tálkát alaposan kivajazunk. Először a kalácsot tesszük bele, amelyet meglocsolunk a meggyes sziruppal. Erre szórjuk a “meggybefőttet”, majd ismét kalács, szirup és meggy következik. 200C-os sütőben, 15-20 percig sütjük (kis edényekben 15 perc elég). Langyosra hűtjük. Sűrű tejszínnel, mascarponéval, vagy vanília fagylalttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos kenyérpuding

Spenótos kenyérpuding

Kiadós reggeli, amihez szikkadt kenyér, spenót, tej és tojás kell.

Libamell sült alma mártással és rukkolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!
Őszibarackos sangria

Őszibarackos sangria

Sangria, melyben ezúttal az őszibarack és a málna dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.