Zöldségnuggets
Ebből a snackből sosem tudok eleget készíteni, annyira finom. Ráadásul olyan mártogatóssal tálaljátok, amilyennel csak jól esik: tejföl, majonéz, mustár, humusz és ajvár is szuper lesz hozzá.
Hozzávalók
12-14 kis nuggets-hez- 2 db közepes méretű édesburgonya (együtt kb. 40-45 dkg)
- 1 db cukkini (kb. 25 dkg)
- só
- 1 nagy tojás
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- liszt
- kevés olívaolaj a sütéshez
- A mártogatóhoz:
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg majonéz
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
Az édesburgonyát meghámozzuk, a megmosott cukkini végét levágjuk. A zöldségeket kis lyukú reszelőn lereszeljük, egy szűrőbe tesszük, besózzuk, és 15-20 percet állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk.
Hozzákeverjük a tojást, a megpucolt, lereszelt fokhagymát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy ne túl kemény, de formázható masszát kapjunk. 12-14 kis nuggets-et formázunk.
Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd közepes lángon, lassan (így nem égnek meg kívül, és belül is jól átsülnek) átsütjük a nuggets-eket.
A mártogatóshoz a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a fokhagymaporral, sóval és borssal. A nuggets-ek mellé tálaljuk.