Halászlé Pataky módra
Hozzávalók
6 személyre- 1 ponty (pikkelyezve)
- 50 dkg harcsafilé
- 20-30 dkg halbelsőség
- 3-4 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- 6 liter víz
- 1 zöld erős paprika
- 1 piros chili
- só
Elkészítés
1. A pontyot kifilézzük. Egy lábasban hideg vízben kezdjük főzni a halászlevet. Beletesszük az első úszókat, a megtisztított ponty fejet, a mellúszókat és a gerincet és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
2. A két filét a bőrére fektetjük és a húsát sűrűn beirdaljuk, így átvágjuk a szálkákat. Majd félretesszük.
3. A harcsafilét felkockázzuk, a ponty mellé tesszük és alaposan besózzuk, majd pirospaprikával is megszórjuk, majd hűtőben pihentetjük.
4. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és az erős paprikát, a kettévágott paradicsomot, a chilit, megszórjuk pirospaprikával és zubogva forraljuk 45-50 percig. Ezután leszűrjük, visszatesszük csendes forrásra és hozzáadjuk a halfiléket és a belsőségeket. Egyet forralunk rajta és kész. Erős paprikával tálaljuk. Jó étvágyat!