Így válasszuk ki a legjobb grillcsirkét
Ismerjük el, a bolti grillcsirke az egyik legegyszerűbb megoldás egy gyors, és finom vacsorához. Hoztunk 5 tippet, hogy a lehető legjobb csirkét tudjuk hazavinni.
1.Válasszuk a legnehezebbet: Melegen tartó lámpa alatt sorakoznak a csirkék, így érdemes a legnehezebbet kiválasztani, hiszen abból még nem sült ki az összes szaft.
2.Vigyük a legteltebbet: Itt bizony számít a kinézet. Ha egy leeresztett lufihoz hasonlít, akkor már száraz a húsa. Válasszuk a teltebb (tehát lédúsabb) pipit.
3.Ne hagyjuk, hogy a citromos-gyógynövényes ízvilág elcsábítson: A marináló szószokat általában mesterséges anyagokból állítják össze, így szavazzunk a natúr változatra. Plusz, ha nem magában, hanem más alapanyagokkal keverve szeretnénk fogyasztani a húst, mindenképp mellőzzük a különböző ízkombókat.
4.Kis boltok a nagy áruházak helyett: A nagyüzemi verzió itt most nem játszik. Lehet, hogy egyszerűbb hazavinni onnan a csirkét péntek délután, a nagy bevásárlás végeztével, de mellőzzük a kényelmet, és inkább térjünk be egy kisebb üzletbe hazafele.
5.Azt vigyük, amelyik frissen készült: Ha csak melegítő tálakat látunk, kérdezzünk rá, hogy mikor készült a hús – és reméljük, hogy az igazat mondják. Viszont ha látványkonyha-jelleggel a vásárló előtt forog a csirke a nyárson, akkor bízhatunk benne, hogy aznap készült.
forrás: Purewow