Lágy és krémes egyszerű gyümölcsös desszert: Epres ricottahab
Ahogy jön a tavasz és a nyár, a legtöbb sütim, desszertem gyümölcsössé válik. Az édes gyümölcsök révén mérsékelhetjük az édesítést, könnyű és változatos desszerteket varázsolhatunk az asztalra, sőt gyakran még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
Ez a ricottahab annyira lágy és krémes, hogy amint elkészítettük a videót, gyorsan be is kanalaztuk, egy falat sem maradt! Ha nem kaptok ricottát, alaposan áttört túróból is tökéletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 25 dkg eper
- 2+4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 1 csapott evőkanál hidegen oldódó zselatinpor
- 25 dkg ricotta (vagy áttört túró)
- fél dl natúr joghurt
Elkészítés:
1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, majd villával kissé összenyomkodjuk. Egy kisebb főzőedénybe tesszük 2 evőkanálnyi porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, majd kb. 3 perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni.
2. A tejszínt félig felverjük, hozzászórjuk a zselatinport, majd kemény habbá verjük.
3. A ricottát kikeverjük a többi cukorral és a joghurttal, majd lapátkanállal óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
4. Két desszertes pohár aljába kanalazzuk a kihűlt eperragut, eloszlatjuk rajta a ricottahabot, majd a rétegezést eperraguval fejezzük be. Behűtve tálaljuk.