Zöldbabos francia lecsó kakukkfüves csirkecombbal
Hozzávalók
4 személyre- 4 db egész csirkecomb
- 5 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
- A lecsóhoz:
- 1 vöröshagyma
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 1 db kápia paprika
- 1 örmény uborka
- 10 dkg zöldbab
- 2-3 gerezd fokhagyma
- chili paprika
- 1 dl hámozott paradicsom konzerv
- 1 dl paradicsompüré
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
1. A páchoz egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymákat, a kakukkfüvet, a sót és borsot, a citrom reszelt héját az olívaolajjal és a citrom levével. Egy tepsiben a csirkecombokat bepácoljuk, majd 200 fokon 1 órán keresztül sütjük.
2. A körethez nagyobb darabokra vágjuk a vöröshagymát, a fél padlizsánt és fél cukkinit, az örmény uborkának egy darabját és a kápia paprikát. A zöldbabnak csak a végét csípjük le. Felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük először a hagymát, majd sorban a többi zöldséget is hozzáadjuk.
3. A végén kerül hozzá az apróra vágott chili ízlés szerint. Ha a zöldségek roppanósak, ízesítsük friss rozmaringgal, kakukkfűvel. Végül belekerül a paradicsompüré is, amit a serpenyő alján 1 perc alatt kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot is. Ha szükséges sózzuk.
4. Egy mélytányérba szedünk a lecsóból, ráhelyezzük a csirkecombokat, meglocsoljuk a kakukkfüves szaftjával és így kínáljuk. Jó étvágyat!