Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejberizzsel töltött almák

Békebeli ízek a tányéron.
2020. January 2.

Akár a dédinél…oké, ő valószínűleg nem kerek szemű rizsből készítette volna. Télies desszert, az alapreceptet tovább turbózhatjátok aszalt gyümölccsel vagy fahéjjal.

Hozzávalók

8 közepes méretű almához
  • 10 dkg kerek szemű rizs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • pár reszelés biocitromhéj
  • 8 db közepes méretű alma

Elkészítés

 

A rizst lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, felöntjük a tejjel, belereszeljük a citromhéjat. Felforraljuk, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Lefedjük, hagyjuk kihűlni, közben a rizs teljesen felszívja a folyadékot. 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kalapokat vágunk nekik, magházukat kivágjuk. Belsejükben elvékonyítjuk az almahúst, a kivájt almát kis kockákra vágjuk. A rizshez keverjük. 

A tölteléket az almákba kanalazzuk. Az almákat sütőpapírral bélelt sütőtálba sorakoztatjuk, melléjük helyezzük a kalapokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, lefedhetjük alufóliával. Langyosan a legfinomabb! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilveszteri „nem tudsz eleget készíteni belőle” saláta

Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle egy évzáró bulin!

Juhtúrós húsgombócok

Szilveszterre ajánljuk!

Tojáslikőrös golyók

Pár perc munkával finom süti, persze csak felnőtteknek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!