Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi főzelék tőkehallal

Adásban volt: 2017. May 26.
A recepthez tartozó videó
2017. May 26.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 szelet tőkehalfilé
  • 20 dkg zöldspárga
  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 jalapeno
  • 1 szál újhagyma
  • 1 cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • friss bazsalikom
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 lime

  • A tőkehalgombóchoz:
  • 20 dkg tőkehalfilé
  • 6 ek. zabpehely
  • 1 tojás
  • 1-2 ek tejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés

1. A tőkehalat előkészítjük. 2 téglalapot vágunk belőle, a szálkákat a közepéről eltávolítjuk, a maradék halat pedig a gombóchoz feldaraboljuk.

2. A tőkehalfilét besózzuk, majd állni hagyjuk.

3. A gombóchoz a tőkehal kockákat egy aprítógépbe tesszük és a zabpehellyel lepürésítjük, majd a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval és tejszínnel tovább keverjük. Hűtőben pihentetjük, majd golyókat formálunk belőle és vajon, olívaolajon kisütjük őket.

4. A főzelékhez a spárgákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk, a retekkel együtt. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit is nagyobb darabokra vágjuk és a magjait eltávolítjuk. Egy serpenyőben vajon megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük alaplével, lime levet adunk hozzá, majd mielőtt készen van, hozzáadjuk a zöldborsót is és roppanósra főzzük.

5. A tőkehalfilét olajon és vajon megsütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!