Tavaszi főzelék tőkehallal
Hozzávalók
2 személyre- 2 szelet tőkehalfilé
- 20 dkg zöldspárga
- 1 csomag hónapos retek
- 1 jalapeno
- 1 szál újhagyma
- 1 cukkini
- 10 dkg zöldborsó
- friss bazsalikom
- 10 dkg vaj
- 2 dl alaplé
- 1 lime
- só
- A tőkehalgombóchoz:
- 20 dkg tőkehalfilé
- 6 ek. zabpehely
- 1 tojás
- 1-2 ek tejszín
- só, bors
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
Elkészítés
1. A tőkehalat előkészítjük. 2 téglalapot vágunk belőle, a szálkákat a közepéről eltávolítjuk, a maradék halat pedig a gombóchoz feldaraboljuk.
2. A tőkehalfilét besózzuk, majd állni hagyjuk.
3. A gombóchoz a tőkehal kockákat egy aprítógépbe tesszük és a zabpehellyel lepürésítjük, majd a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval és tejszínnel tovább keverjük. Hűtőben pihentetjük, majd golyókat formálunk belőle és vajon, olívaolajon kisütjük őket.
4. A főzelékhez a spárgákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk, a retekkel együtt. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit is nagyobb darabokra vágjuk és a magjait eltávolítjuk. Egy serpenyőben vajon megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük alaplével, lime levet adunk hozzá, majd mielőtt készen van, hozzáadjuk a zöldborsót is és roppanósra főzzük.
5. A tőkehalfilét olajon és vajon megsütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!