Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuper és egészséges húsvéti desszert ötlet vacsora utánra, vagy másnap reggelire

Hamis lágytojás, avagy tápiókapuding barackkrémmel
2017. április 17.

Hozzávalók

  • 650 ml kókusztej
  • 120 gr tápiókagyöngy
  • 3 ek. méz
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • 200 ml baracklé
  • 2 db csillagánizs
  • 10 gr étkezési keményítő
  • 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: 20 ml baracklével)
  • 4db érett sárgabarack (helyettesíthető: konzerv sárgabarackkal)
  • 4 db kifújt, felül levágott tojás

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

 A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.

Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 6-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor várjuk meg, még egy kicsit visszahűl, mert így majd jobban lehet formázni a tojásokban

A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük ki likőrrel ( vagy hideg baracklével) és sűrítsük be vele az eredeti baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és ha szobahőmérsékletű akkor turmixoljuk össze, de előtte dobjuk ki belőle a csillagánizst.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!