Rakott torony édesburgonyával
Hozzávalók
2 személyre- 2 édesburgonya
- napraforgóolaj a sütéshez
- olívaolaj
- A paszternák-püréhez
- 2 paszternák
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- A fokhagymás spenóthoz:
- 450 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- A húsos raguhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 15 dkg túró
- só
- olívaolaj
Elkészítés
1. A paszternákot meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon és vajon megpároljuk. Ha megpirult, kevés vízzel felöntjük és tovább főzzük. Amikor teljesen megpuhul egy kevés tejszínnel pürésítjük.
2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd az egyik felét felkarikázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, míg a másik feléből vékony szeleteket vágunk és bő olajban chipset sütünk belőle.
3. A vöröshagymát apróra vágjuk, sózzuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Ehhez adjuk a darált húst, majd amikor kifehéredett, pirospaprikával színesítjük. Végül hozzákeverjük a túrót is. Egymásra halmozzuk a rétegeket és torony formájában tálaljuk. Jó étvágyat!