Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott torony édesburgonyával

Adásban volt: 2017. március 29.
A recepthez tartozó videó
2017. március 29.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 édesburgonya
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • olívaolaj
  • A paszternák-püréhez
  • 2 paszternák
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejszín

  • A fokhagymás spenóthoz:
  • 450 g friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • A húsos raguhoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 15 dkg túró

  • olívaolaj

Elkészítés

1. A paszternákot meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon és vajon megpároljuk. Ha megpirult, kevés vízzel felöntjük és tovább főzzük. Amikor teljesen megpuhul egy kevés tejszínnel pürésítjük.

2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd az egyik felét felkarikázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, míg a másik feléből vékony szeleteket vágunk és bő olajban chipset sütünk belőle.

3. A vöröshagymát apróra vágjuk, sózzuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Ehhez adjuk a darált húst, majd amikor kifehéredett, pirospaprikával színesítjük. Végül hozzákeverjük a túrót is. Egymásra halmozzuk a rétegeket és torony formájában tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonya tócsni

Édesburgonya tócsni

Csigó Zita receptje
Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
Édesburgonyás gnocchi

Édesburgonyás gnocchi

Marinara szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.