Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott torony édesburgonyával

Adásban volt: 2017. March 29.
A recepthez tartozó videó
2017. March 29.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 édesburgonya
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • olívaolaj
  • A paszternák-püréhez
  • 2 paszternák
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejszín

  • A fokhagymás spenóthoz:
  • 450 g friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • A húsos raguhoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 15 dkg túró

  • olívaolaj

Elkészítés

1. A paszternákot meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon és vajon megpároljuk. Ha megpirult, kevés vízzel felöntjük és tovább főzzük. Amikor teljesen megpuhul egy kevés tejszínnel pürésítjük.

2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd az egyik felét felkarikázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, míg a másik feléből vékony szeleteket vágunk és bő olajban chipset sütünk belőle.

3. A vöröshagymát apróra vágjuk, sózzuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Ehhez adjuk a darált húst, majd amikor kifehéredett, pirospaprikával színesítjük. Végül hozzákeverjük a túrót is. Egymásra halmozzuk a rétegeket és torony formájában tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!