Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével

Adásban volt: 2017. November 8.
A recepthez tartozó videó
2017. November 8.

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenye
  • 1kg sertés szűz
  • 2-3 db alma
  • tejszín ízlés szerint
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 db gránátalma
  • 1db zellergumó
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 friss füge

Elkészítés

1. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük.

2. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús közepébe szúrunk mélyen és megmozgatjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. Óvatosan, hogy ne lyukadjon ki a hús. A kést kivesszük és a lyukba becsúsztatjuk egy fakanál nyelét, majd hús klopfolóval megütögetjük.

3. A megtisztított gesztenyét bő vízben puhára főzzük, majd megsózzuk és lepürésítjük, hogy gesztenyemasszát kapjunk. Ezzel töltjük meg a húst.

4. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd magas hőfokon egy serpenyőben olívaolajon körbesütjük, hogy kérget kapjon. Hőálló nyelű serpenyőben süssük és úgy tegyük be a sütőbe, ahol 170 fokon 15 percig sütjük.

5. A megpuhult zellert és almát leszűrjük, majd lepürésítjük. Elkeverjük a vajjal, ízesítjük sóval, fahéjjal és egy kevés tejszínnel.

6. Ha a hús megsült, pihentetjük egy kicsit és csak utána szeleteljük fel. A zellerpürével, karamellizált fügével és gránátalmával kínáljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!