Csicsókafőzelék csicsóka chipsszel, gesztenyés csokis muffin
Hozzávalók
- Csicsókafőzelék:
- 50 dkg csicsóka (aranybarna csicsóka, és ne fekete héjú)
- 2 szál újhagyma
- 2 ek. vaj
- olívaolaj
- 4-5 dl alaplé (sótlan)
- só ízlés szerint
- 2-3 dl tejszín (habtejszín) - 35%
- Muffin:
- 30 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 ek baracklekvár
- 25 gr méz
- 3 tojás
- 5 dkg tönkölyliszt
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
Csicsókafőzelék csicsóka chipsszel:
1. A megpucolt, kockára vágott csicsókát olajon és vajon megpároljuk, majd sózzuk.
2. Az újhagyma fehér részét apró karikákra vágjuk, majd a csicsókához adjuk. Felöntjük az alaplével, fedőt teszünk rá és 10-15 perc alatt puhára főzzük.
3. Ha a csicsóka megpuhult, pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.
4. A hámozott csicsóka héjat közepesen forró olajban világos színűre sütjük és ezzel díszítjük a főzeléket. Jó étvágyat!
Gesztenyés csokis muffin:
1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit gőz fölött megolvasztjuk.
2. A megolvadt csokit (ne legyen túl forró) hozzákeverjük a gesztenyéhez.
3. Beletesszük a kókuszzsírt, a baracklekvárt, és a tojássárgákat.
4. Végül hozzáadjuk a tönkölylisztet és a sütőport.
5. A tojásfehérjékből habot verünk, amit apránként beleforgatunk a masszába.
6. Muffin formába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25perc alatt megsütjük.
7. Baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!