Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicsókafőzelék csicsóka chipsszel, gesztenyés csokis muffin

Adásban volt: 2017. március 23.
A recepthez tartozó videó
2017. március 23.

Hozzávalók

  • Csicsókafőzelék:
  • 50 dkg csicsóka (aranybarna csicsóka, és ne fekete héjú)
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. vaj
  • olívaolaj
  • 4-5 dl alaplé (sótlan)
  • só ízlés szerint
  • 2-3 dl tejszín (habtejszín) - 35%
  • Muffin:
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 ek baracklekvár
  • 25 gr méz
  • 3 tojás
  • 5 dkg tönkölyliszt
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés

Csicsókafőzelék csicsóka chipsszel:

1. A megpucolt, kockára vágott csicsókát olajon és vajon megpároljuk, majd sózzuk.

2. Az újhagyma fehér részét apró karikákra vágjuk, majd a csicsókához adjuk. Felöntjük az alaplével, fedőt teszünk rá és 10-15 perc alatt puhára főzzük.

3. Ha a csicsóka megpuhult, pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.

4. A hámozott csicsóka héjat közepesen forró olajban világos színűre sütjük és ezzel díszítjük a főzeléket. Jó étvágyat!

 

Gesztenyés csokis muffin:

1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit gőz fölött megolvasztjuk.

2. A megolvadt csokit (ne legyen túl forró) hozzákeverjük a gesztenyéhez.

3. Beletesszük a kókuszzsírt, a baracklekvárt, és a tojássárgákat.

4. Végül hozzáadjuk a tönkölylisztet és a sütőport.

5. A tojásfehérjékből habot verünk, amit apránként beleforgatunk a masszába.

6. Muffin formába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25perc alatt megsütjük.

7. Baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csicsókahumusz

Csicsókahumusz

A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
Csicsókakrémleves pirított mogyoróval

Csicsókakrémleves pirított mogyoróval

Forró, téli krémleves, a szokásostól eltérő ízekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!