Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicsókahumusz

Adásban volt: 2014. January 27.
A recepthez tartozó videó
A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
2015. September 23.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 30 dkg csicsóka
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Tálaláshoz:
  • kaliforniai paprika
  • uborka
  • újhagyma

Elkészítés

A csicsókákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és konyhai papírtörlővel megszárítjuk a darabokat.
Sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és forró 200 C fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
A megsült csicsókákat  botmixerrel egy kevés olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, sóval borssal pürésítjük.
És mártogatósként sok zöldséggel vagy grissinivel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!