Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicsókahumusz

Adásban volt: 2014. január 27.
A recepthez tartozó videó
A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
2015. szeptember 23.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 30 dkg csicsóka
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Tálaláshoz:
  • kaliforniai paprika
  • uborka
  • újhagyma

Elkészítés

A csicsókákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és konyhai papírtörlővel megszárítjuk a darabokat.
Sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és forró 200 C fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
A megsült csicsókákat  botmixerrel egy kevés olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, sóval borssal pürésítjük.
És mártogatósként sok zöldséggel vagy grissinivel tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla citromos, csokis gyümölcskenyér

Tripla citromos, csokis gyümölcskenyér

Ezt a süteményt, aki egyszer elkészíti, nem fog tudni leszokni róla. A citrom összes aromája átjárja a tésztát, és az itt-ott előkerülő csoki darabok még izgalmasabbá teszik.
Egy vicces zöldség: csicsóka!

Egy vicces zöldség: csicsóka!

A természet nagy mókamester. Hogyan kerülhetne másként a csicsóka az őszirózsa félék családjába, és hogyan állhatna közeli rokonságban a napraforgóval? És egyáltalán, miért nem főzünk vele gyakrabban? Csicsókás megoldásaink mindennapra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.