Csicsókahumusz
Adásban volt: 2014. January 27.
A recepthez tartozó videó
A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
2015. September 23.
Hozzávalók
2-4 adag- 30 dkg csicsóka
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- Tálaláshoz:
- kaliforniai paprika
- uborka
- újhagyma
Elkészítés
A csicsókákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és konyhai papírtörlővel megszárítjuk a darabokat.
Sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és forró 200 C fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
A megsült csicsókákat botmixerrel egy kevés olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, sóval borssal pürésítjük.
És mártogatósként sok zöldséggel vagy grissinivel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal