Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi kápia paprikakrémmel és bacon chipsszel

Adásban volt: 2017. március 21.
A recepthez tartozó videó
2017. március 21.

Hozzávalók

  • A paprikakrémhez:
  • 3 db kápia paprika
  • ½ gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom

  • A gnocchihoz:
  • 60-70 dkg szétfővő burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás

  • 4 szelet bacon

Elkészítés

1. A krémhez a kápia paprikákat 250 fokon 10 percre betesszük a sütőbe, hogy hólyagosra süljenek. Még melegen egy tálba tesszük, majd fóliával 10 percig letakarjuk. Ettől a héja felpuhul és könnyen lehúzható lesz. A meghámozott paprikákból eltávolítjuk a magházat és a magokat. A húsát sózzuk, majd fokhagymával, bazsalikommal és olívaolajjal pürésítjük.

2.  A gnocchihoz a burgonyákat héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ezután tojással, liszttel és sóval összegyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán először csíkokat gyúrunk belőle, majd párnácskákra szaggatjuk. 10 percig pihentetjük, majd sós vízben megfőzzük őket.

3.  A bacon szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy másik tepsit a tetejére helyezünk, így sütjük ropogósra 220 fokon 20-25 perc alatt.

4.  Egy tányérban alulra kanalazzuk a krémet, ráhalmozzuk a gnocchikat, majd ropogós bacon szeletekkel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Chilis kápialekvár

Chilis kápialekvár

Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.
Fejtett babsaláta sült kápiapaprikával

Fejtett babsaláta sült kápiapaprikával

A leginkább bablevesbe és babfőzelékben használt fejtett bab, a sült kápia paprika, a szárzeller és a zöldbab tökéletes találkozása egy salátában.
Kápiás lecsókrém és juhtúrós gombóc

Kápiás lecsókrém és juhtúrós gombóc

Itt az ősz, ami egyet jelent a kápia paprika szezonjával. Ez a zöldség az, amit bármibe is tegyük, garantáltan fel fogja dobni az ételt. A kápiából érdemes ilyenkor betárazni: mikor szezonja van, általában dupla adagot veszek. Sütőben 220 fokon addig sütöm, amíg elkezd feketedni a héja. Ekkor kiveszem a sütőből és lefedve hagyom kb. negyed órán át hűlni, majd meghámozom. Ami nem kell, kifőzött befőttes üvegbe teszem és felöntöm annyi olajjal, ami ellepi. Természetesen nem csak a paprikát lehet felhasználni, az olajjal is ízesíthetünk később bármit, így érdemes jobb minőségűt választani.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.