Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ha eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el: Sült tojás kosárka

Ezt a receptet elsősorban olyan reggelikhez vagy vacsorákhoz ajánlom, amikor gyorsan és egyszerűen szeretnénk valamilyen tojásételt az asztalra tenni, de szeretnénk kicsit elrugaszkodni a hagyományos tükörtojástól vagy rántottától.
2017. június 3.

Hozzávalók

  • 12 db S-es méretű tojás
  • 1 csomag leveles tészta (light)
  • 70 g zsírszegény trappista sajt
  • metélőhagyma
  • himalaya só
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A készre nyújtott leveles tésztát kihajtogatjuk, majd egy széles szájú bögre (vagy egy 8-10 cm átmérőjű tésztaszaggató) segítségével 12 korongot vágunk ki belőle. Ezeket először sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután késheggyel minden korongba „rajzolunk” egy belső karikát, kb. 1 cm-re a szélétől. Ez ahhoz szükséges, hogy a külső perem magasabbra emelkedjen sütés közben, mint a kosárka közepe. A középső részt villával megszurkáljuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk kb. 5 percre.

Amint látjuk, hogy a tészta széle szépen megemelkedik és barnulni kezd, kivesszük a tepsit és minden kosárka közepébe trappista sajtot reszelünk, majd ráütünk egy kisméretű tojást. Ezt sóval és borssal ízesítjük, végül megszórjuk frissen vágott metélőhagymával. Visszatesszük a forró sütőbe és további 6-7 percig sütjük, amíg a tojás is megsül.

Friss zöldségekkel melegen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Facebook live 1. rész: Sütésmentes epres zabpelyhes túrótorta

Facebook live 1. rész: Sütésmentes epres zabpelyhes túrótorta

20 perc alatt elkészül ez az egészséges finomság
Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Az elkészítésük gyerekjáték

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.