Ha eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el: Sült tojás kosárka
Hozzávalók
- 12 db S-es méretű tojás
- 1 csomag leveles tészta (light)
- 70 g zsírszegény trappista sajt
- metélőhagyma
- himalaya só
- bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A készre nyújtott leveles tésztát kihajtogatjuk, majd egy széles szájú bögre (vagy egy 8-10 cm átmérőjű tésztaszaggató) segítségével 12 korongot vágunk ki belőle. Ezeket először sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután késheggyel minden korongba „rajzolunk” egy belső karikát, kb. 1 cm-re a szélétől. Ez ahhoz szükséges, hogy a külső perem magasabbra emelkedjen sütés közben, mint a kosárka közepe. A középső részt villával megszurkáljuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk kb. 5 percre.
Amint látjuk, hogy a tészta széle szépen megemelkedik és barnulni kezd, kivesszük a tepsit és minden kosárka közepébe trappista sajtot reszelünk, majd ráütünk egy kisméretű tojást. Ezt sóval és borssal ízesítjük, végül megszórjuk frissen vágott metélőhagymával. Visszatesszük a forró sütőbe és további 6-7 percig sütjük, amíg a tojás is megsül.
Friss zöldségekkel melegen tálaljuk.