Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teljes kiőrlésű nyuszibriós

Ideje előkapni a hűtő mélyére elrejtett utolsó kocka élesztőt!
2020. április 6.

A hagyományos húsvéti kalács teljes kiőrlésű liszttel, nyuszi alakú, „cukros” briós formájában is nagy sikert arathat. 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg durum búzaliszt
  • 3 dkg búzasikér
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg eritrit
  • 1 csipet himalája só
  • 2 db tojássárgája
  • 4 db aszalt vörösáfonya

Elkészítés

 

1 dl langyosra melegített tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverjük a nádcukrot. Lefedve hagyjuk felfutni 10 percig.

Ezalatt összekeverjük a liszteket és a sikért, majd a közepébe öntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott vajat, az édesítőt, a sót és egy darab tojássárgáját. A robotgép dagasztó fejével vagy kézzel alaposan összegyúrjuk a tésztát. 

Letakarjuk, és meleg helyen egy órán át kelesztjük.

Újból átgyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán kb. 25 cm-es rúddá sodorjuk, feltekerjük, és kialakítjuk a nyuszi fejét is. A szeme helyére egy darab aszalt áfonyát szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a másik, felvert tojássárgájával, majd további 30 percig kelesztjük. 

Sütés előtt ismét megkenjük a briósokat a maradék tojássárgájával, megszórjuk a tetejét eritrittel, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mangós quinoasaláta

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Vietnámi tésztasaláta

Vietnámi tésztasaláta

Könnyű és tápláló saláta rizstésztával.
Édes bulgurkása

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?