Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Reggeli pite rohanósoknak (is)

"Kijövök, ránézek a pitére, még nem kész, hajtom a gyerekeket fogat mosni, kész a pite, kiveszem, felöltözöm, nógatom a gyerekeket a férjemmel felváltva, sminkelek, felvágom a pitét, mert már ehető hőfokú, 25 réteg, sárnadrág, kabát, csizma, én is felveszem a kabátom, 3 kézbe egy-egy szelet pite, ajtón ki, viszlát!"
2018. February 16.

A reggelinek meg kell adni a módját, de legalábbis reggelizni kell. Oké, ez így kicsit felemásra sikeredett, de már magyarázom is. Szóval meg KÉNE adni a  módját, ha erre lenne idő, és persze lenne, ha egy fél órával korábban kelnénk, de ez nem fog megtörténni, mert én magam is szeretek aludni, hát még a gyerekek. Így aztán más megoldás után kellett néznünk, ami leginkább azt jelentette, hogy az úton eszik meg a reggelijüket – és én is. Jó, én mondjuk néha sminkelés közben is képes vagyok rá, meg fél kézzel a kicsi öltöztetése közben, tehát újragondolva az első mondatom, a „meg kell adni a módját” az én számból nem tűnik valami hitelesnek. De vissza a lényegre.

Szóval néha azért ráveszem magam, hogy egy teljes reggelit legalább megpróbáljak összerakni. Az egyik leginkább bevált módszerem erre a reggeli pite, ami egy leveles tésztából, a ráütött tojásból, és sajtból áll. Ha nagyon szorgalmas vagyok, akkor előző este még bacont is sütök, amit rátehetek, de azt a gyerekek úgyse szeretik.

A menet a következő: kitámolygok, bekapcsolom a sütőt, előveszem a tepsit, kitekerem a leveles tésztát (már eleve sütőpapírral csomagolják). Behajtom a széleit – még mindig félálomban vagyok – ráütöm a tojásokat, elmegyek fogat mosni, rájövök, hogy meg kell sóznom és borsoznom, ez megtörténik, majd megszórom reszelt sajttal, amit vagy kénytelen vagyok ott helyben lereszelni (nagy lyukú reszelőn 5 mozdulat), vagy eleve reszeltet veszek. Beteszem a sütőbe, felkeltem a gyerekeket, elmegyek zuhanyozni, a férjem ébren tartja a gyerekeket. Kijövök, ránézek a pitére, még nem kész, hajtom a gyerekeket fogat mosni, kész a pite, kiveszem, felöltözöm, nógatom a gyerekeket a férjemmel felváltva, sminkelek, felvágom a pitét, mert már ehető hőfokú, 25 réteg, sárnadrág, kabát, csizma, én is felveszem a kabátom, 3 kézbe egy-egy szelet pite, ajtón ki, viszlát.

Ez így kb. 45 perc, ami a kitámolygástól indul. Be kéne neveznünk valami ki mit tudra ezzel, nem? A képen természetesen a felpimpelt, fotóra való darab van, nem szórom meg újhagymával indulás előtt, de egyébként nagyon ajánlom, mert finom!

Hozzávalók

  • 1 friss leveles tészta
  • 6 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet sült bacon (elhagyható)
  • só, bors
  • apróra vágott újhagyma a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra. A leveles tésztát tekerd ki egy tepsin (sütőpapírral együtt), és hajtogasd be a széleit kb. 1 cm vastagon. Üsd az így bekeretezett tésztára a tojásokat, sózd, borsozd, majd szórd meg a sajttal, végül helyezd rá a baconszeleteket.

Tedd a sütőbe 10-15 percre, és ha a tészta megsült, már veheted is ki. Ha már kihűlt annyira, hogy meg tudod fogni, szeleteld fel, szórd meg az apróra vágott újhagymával, és tálalhatod is.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors reggeli

Gyors reggeli

Jöjjön a holland baba karácsonyra
Te jó ég, máris becsöngetnek! 4 hozzávalós, gyors reggeli az útra

Te jó ég, máris becsöngetnek! 4 hozzávalós, gyors reggeli az útra

Reggeli batyu - mert néha jól jön egy ilyen mankó, ami buszon, autóban séta közben is megehető, és gyerek is, szülő is élvezi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!