Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Facebook live 1. rész: Sütésmentes epres zabpelyhes túrótorta

20 perc alatt elkészül ez az egészséges finomság
2017. június 1.

A Facebook live bejelentkezés videója az ízes élet Facebook oldalán visszanézhető!

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 15 db datolya
  • 40 dkg eper
  • 250 g zsírszegény krémes túró
  • 250 g zsírszegény rögös túró 
  • 150 g eritrit
  • 30 g útifű maghéj
  • 20 g chia mag
  • 1 db citrom

Elkészítés

 
A datolya szemeket kimagozzuk, majd vízbe áztatva félretesszük, hogy megpuhuljon.
 
Az eper felét egy kis lábasban összekeverjük a chia maggal, 10 g útifű maghéjjal és 50 g eritrittel, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Ha az eritrit felolvadt és az eper elkezdett levet ereszteni, levesszük a gázról. Egy krumplinyomóval pépesítjük az epret, majd félretesszük hűlni. Ezalatt a chia mag magába szívja az eper levét és sűrű lekvár állagú lesz. 
 
A túrós réteghez a krémes túrót botmixer segítségével összeturmixoljuk a maradék eperrel (nehány szemet félretehetünk dísznek). Ezután hozzákeverjük az epres túrókrémhez a rögös túrót, 20 g útifű maghéjt, 100 g eritritet és egy citrom reszelt héját.
 
Végül elkészítjük a torta alapját. Ehhez a zabpelyhet és az előre beáztatott datolyát aprítógépben összeturmixoljuk. Ezután a ragacsos masszát egy kb. 22 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.
 
Második rétegként egyenletesen eloszlatjuk az epres túrót, végül pedig az eperlekvárt a torta tetején.
 
Néhány szem félbe vágott eperrel díszítjük.
 
1-2 óráig a hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljanak a rétegek, majd felszeletelve tálaljuk.
 
 
 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.